måndag, april 16, 2007

Hönsfot eller havregrynsgröt?

Frågar du mina barn får du ett annorlunda svar det kan jag lova. De föredrar mat de känner till, mat de inte ser sin mor rygga för. I detta inkluderas larver, skalbaggar, hönsfötter, gräshoppor, groda och padda (vi hade en utsökt padda i förrgår) och andra i våra (era framför allt) ögon kanske udda maträtter. Vad jag med säkerhet vet är att många av dessa insekter åtminstone innehåller mycket näring och därmed är nyttiga.

Jag undrar vilka svenska maträtter vi (ni) glömt av? Thailändare som kommer till Sverige förstår jag frossar i blåmusslor och mört (om de kommer åt dem), sådant jag trodde var oätligt. Den svenska mat foran skall utforskas det kan jag lova. Finns det inga svenska recept kvar får vi väll tillreda dem på Thailändskt vis.

Blir ni bjudna på middag hos Uddman i framtiden, håll andan :) !

5 kommentarer:

elin sa...

Jag som funderat på vad vi ska bjuda er på när ni flyttar hem men nu har jag ju fått lite tips. Frågan är bara var jag ska få tag på alla delikatesser. Förresten har vi fullt av paddor i Viby så vi kanske kan fånga några såna och bjuda på:)

Annie alias UFOt sa...

Haha, undrar vad dina tjejer kommer att tycka om den svenska dagis- och skolmaten? Fy, blää och blörk, ro hit med några rejäla hönsfötter!
;-)

mamma sa...

Potatismos och prinskorv (gjord på riktiga prinsar) kommer ungarna att gilla! Vi kan slänga på lite chili och friterade grodor. Det är ont om paddor i Rotsunda.

elin sa...

Vad bra - då kanske vi kan locka hit dem på paddjakt!

Nille sa...

Orm skall vara gott har jag hört? Spindlar borde väll gå att rosta? Larver har ni. Det blir en gourme sommar, det hör jag det.

Korv och mos hos mamma kommer nog inte det heller gå av för hackor.