söndag, februari 14, 2010

Funderar du på att bygga hus i Thailand?

I så fall har du inte råd att missa att läsa om Göran och Lisas husbygge i Hua Hin. Göran är en pensionerad ingenjör med sinne för detaljer, och lämnar INGET år slumpen. Dessutom är han oerhört generös med detaljer i sitt eget bygga samt med att svara på läsares frågor. Detta kommer aspirera på att bli Thailands mest välbyggda hus.

Från första inlägget:
Sedan tre veckor tillbaka är vårt så efterlängtade husbygge i gång. Huset byggs på friköpt tomt i Wang Pong i ett s.k. "Moo Baan" som heter "The Oasis". Oasis är ett relativt litet område med femton tomter. Wang Pong tillhör Tambon Pranburi och ligger precis över gränsen räknat om man kommer från Hua Hin och 16 km från klocktornet i stan.

Innan vi bestämde oss för just det här området och det hus som är under byggnad, gick jag igenom ca 120 hus och husområden varav drygt hundra rörde sig om nyproduktioner.

Vi har ett alldeles utmärkt samarbete med både "developern" och den byggnadsingenjör de anlitat för att leda husbygget. Byggaren är en erfaren firma från Bangkok som tidigare byggt några av de mest framstående husområdena här i Hua Hin med omnejd.


Och vill du läsa även mer skall du kolla allt om att bygga hus i Thailand

Inga kommentarer: