fredag, april 03, 2009

Idag förberedde de för kronan, provade bryggan



Det känns som om vi kommer hinna med allt.

Aom, vars klinik vi använder oss av är ju min gamle kompis Mak's fru. Aom's Dental Clinic. Tyvärr har de ingen webbsida ännu men det lär nog komma snart. Kliniken ligger ute vid Lardprao soi 71, närmare bestämt Nak Niwat soi 61.

Vi började nu med att förbereda tanden för kronan. Problemet här var att de först var tvungna att göra om en rotfyllning. Efter en rotfyllning vill man gärna vänta upp till en månad innan man går vidare. Vi fick nöja oss med ca 2 veckor. En krona är mycket enklare att få till eftersom de ofta passar på direkten. Mycket lättare att göra en behållare som skall passa för en tand än två.

Vi provade även orginalbryggan idag och den passade fint. Den skickas tillbaks till labbet för att få porslinet (tänderna) monterat.

Det tog 3 timmar idag. Tur att Thailändska tandläkare är oerhört mycket mer patientvänliga än deras svenska motsvarigheter. Mer vila, jobbar genom mindre öppningar, etc,.

Nästa vecka sätter vi dit de permanenta tänderna och det skall inte ta mer än 30 minuter säger de. Dessutom får jag notan...


Visa större karta

Inga kommentarer: