tisdag, april 05, 2011

Får du ut det bästa av din tid?

Lustigt att vi gnäller på att vi har så lite tid när vi säkert snittar 5 timmar om dagen på meningslösa saker? Jag är inte så jävla bra jag heller men skillnaden på mig och dig är att jag försöker bli bättre.

Får du ut det bästa av din tid?

Troligtvis inte.

Du tycker förstås det, för det gör de flesta strutsar. 9/10 är strutsar och säkert du med.

Livet är inte så långt när det väl kommer kring så släng inte bort det på en massa skit. Vi mår inte bra av att göra meningslösa saker, och vi blir inte bättre människor av det. Även om vi vill tro det.

Sluta läsa böcker, gå på bio, surfa alla sidor på nätet, sms:a, nätspela, och sluta kolla på tv (det sämsta av det sämsta), DET ÄR BARA TIDSFÖDRIV - inse att du är uttråkad. Eller åtminstone dra ned det till ett minimum. (jag nämner inte ens att vara ute på krogen (eller för den delen supa hemma) ett par gånger i veckan för är du det då har du andra problem en bit grövre än det detta inlägg handlar om).

Jag vet att det är svårt. De flesta människor har svårt att ta kontroll över sina egna liv. Speciellt strutsarna. Strutsarna vägrar ge upp tanken på att man kan köpa sig lycka.

Vad är viktigt i livet? - Barnen och människorna runt om kring oss, eller hur?

Man behöver spendera tid med varandra för att lära känna varandra. Herre gud, vi känner inte ens våra barn längre. Vi måste fråga dem hur de mår. Helst ser vi att de svara bra för då kan vi nöja oss med det och gå vidare med våra egna saker.

Använd din tid bättre. Kan du inte tänka själv (de flesta lyssnar bara på sina vänner och eftersom de också är strutsar så ..) skall jag ge dig några råd.

- Skit i nyheterna (och vi behöver verkligen inte ha samma nyhet från dn, aftonbladet, expressen, rapport och aktuellt)). De viktigaste nyheterna får du från dina kollegor. De kollar allt varje sekund. Helt onödigt alltså att läsa dagstidningar och kolla TV nyheter för den sakens skull. Det viktiga pratas det om.
- Kollar du på TV, kolla dokumentärer och annat som utbildar, och inte bara för tittandets skull. Detta gillar du säkert inte så slå hellre av TV:n.
- Läs böcker som lär dig något annat än sånt som är påhittat. Utbilda dig gärna. Väx.
- Rör på dig, motionera, träna, åk rullstol, vad som helst. Möt människor.

Resten av tiden använder du dig till att lära dig tycka att det är roligt att göra ingenting tillsammans med nära och kära.

Ska du bli hundra år och sitta jämte dina barn när de leker med sina barnbarn så får du nog fan skärpa till dig. Slösa inte bort din tid på skit.

Så vad väljer du, pengarna eller livet?

Det är aldrig försent att röra sig i rätt riktning och det behöver inte gå med raketfart.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Du.. Kanske man ska koka sig ett ägg... Krypa ner bekvämt i blåbärs riset.. Mumsa i sig ägget.. och låta 7,65:an föra mig in i evigheten.. Pang, bom.. Inget mer slöseri!

Nej, Du behöver varken ägg, eller något.. De går bra att hoppa framför tåget också! Prova!

Puss - Jesus mamma (Hilda)..

Anonym sa...

Hejsan, hoppas allt är bra idag!

Jag har varit inne på din blogg (nilleochthailand.blogspot.com) några gånger den senaste tiden och jag måste säga att jag tycker att den är riktigt, riktigt bra.

Jag jobbar själv med en sajt som heter Luftgrop (www.luftgrop.se), där man kan söka efter billiga flygbiljetter och snart även hotell och charterresor.

Siten är 9 år gammal men jag har precis gjort om mer eller mindre allt.
Jag kommer att lägga upp en rubrik på Luftgrop som heter Våra Bloggvänner. Här kommer våra besökare enkelt kunna hitta riktigt bra resebloggar och jag skulle väldigt gärna vilja att du finns med. I utbyte skulle vi vilja ha en länk hos dig i sidfoten eller i menyn.

Det hade varit jätteroligt om vi kunde påbörja ett samarbete, lägg gärna ett mail!


Hälsningar,

Rasmus Lindström
Luftgrop.se

rasmus.lindstrom@gmail.com

Anonym sa...

Tack... för ett bra inlägg. Har en vän som säger: Den som har haft bäst liv vinner =) och det är väll det som är livets gåta. Nä, kanske ska ta och sova, så jag är pigg i morgon. Tack i alla fall!

Anna Malaga sa...

Hej Nille, jag har inte varit här inne pâ länge, och ser att ni är tillbaka i Thailand? Vad hände? Det verkar bara vara pâ prov, men jag vill ocksâ gärna ha en fortsättning pâ "varför jag flyttar tillbaka....."-inlägget.
Jag funderar pâ att flytta till Sverige under ett âr, pga krisen här nere. Skulle du avrâda?
Lycka till hursom :)

Nille sa...

Anna,

Tillbaks i Thailand igen men inget känns längre permanent. Kan tänka mig att vi kommer flaxa mellan Sverige och Thailand så länge det fungerar för ungarna.

Borde skriva om detta men är helt bloggtömd :S

Sverige var helbra i 2 år och ser fram mot att göra om det. År 3 när man var inne i ekorrhjulet igen var sådär..

Är du drabbad av krisen i Spanien är det bara att packa och dra, INNAN krisen når Sverige...