fredag, december 12, 2008

Det blir svårt att kalla Svenskar för rasister efter den här kvällen

Många är de invandrarlag jag mött i fotboll på olika nivåer, många är de gånger då ordet rasist har nämnts - fel domslut, hårda kommentarer, hårt spel.

Det är alltid de jävla Svenska rasisterna fel - Vad skönt det måste vara att alltid ha dem att skylla sina tillkortakommanden på.

I kväll vann Kevin från Malta Idol 2008. Det tog bara ett år för Kevin att lära sig svenska och vinna våra hjärtan.

Och hur vann han våra hjärtan kan man undra? Först och viktigast - han visar tydligt att han gillar Sverige och Svenskarna... (En viktig ingrediens för att över huvud taget kunna ställa några krav på sin tillvaro här kan man ju tycka.) Dessutom var han en fantastisk artist som vi inte var sena att erkänna.

Jag noterade även att av dem som gick till final var ytterligare 4 av utländsk härkomst. Detta summerar vad jag själv känner. Invandrare kan, om de vill, tillföra Sverige mycket, och Svenskar erkänner detta.

Överallt ser jag Svenskar umgås med folk av utländsk bakgrund som om de vore bröder. För dem som känner sig utanför undrar jag - Varför?

Varför har du inga Svenska vänner? Undviker du dem?

Fel namn, fel utseende - det är dags att skrota de ursäkterna och ta tag i livet på allvar. Välkommen till Sverige, det antagligen minst rasistiska landet i världen.

Framtiden är din och möjligheterna många.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som invandrare måste jag säga att just detta inlägg satt extra bra hos mig!

Jag är ingen bloggare och jag vet inte ens hur jag snubblade in på just din blogg, men det är den första blogg jag kan tänka mig att rekommendera för andra att läsa!

Peace

Nille sa...

Tack, den kommentaren värmde! Speciellt eftersom detta är ett av bara en handfull dos av inlägg som jag faktiskt försökt få till bra. Glad att mitt budskap kom fram som jag hade hoppats!

Tack igen!