söndag, juni 21, 2009

Går det att överleva utan att vara en överlevare

...eller är alla det när det kommer till kritan kanske?

Jag har ju funderat en del på att ge mig ut på en riktig vandring. De svenska vildmarkerna får duga men hur man gör det kan ju variera. Det behöver knappast vara en studie i överlevnad.

Hittade militärens överlevnadsmanual på nätet. Med den i ena fickan och överlevnadskittet de beskriver i den andra skulle det vara intressant att se hur man klarar sig.

Askens innehåll
1. Fällkniv
2. Elddon
3. Kompass
4. Vattenreningstabletter
5. Nål och tråd
6. Fiskedon
7. "Godis" för att snabbt få energi
8. Trådsåg
9. Tvål
10. Soda för urlakning av lavar

Hos Recon Vildmark verkar man kunna hitta det man behöver och lite till.

Jag spånade med en polare om detta, att man skulle ge sig ut "otränad" och skicka upp det på nätet vartefter. Man skulle kunna låta läsarna tipsa om vad man skulle ta sig till. Man väljer ju själv vem man skall lyssna på förstås :) Med rätt teknik kanske man kan köra det live... Vore det inte roligare att se en vanlig människa försöka överleva än ett proffs? Kanske inte...

Nu skall vi inte gå händelserna i förväg, men upp på bloggen via mobiltelefonen skulle ni kunnat räkna med - minst. Dock, ett visst batteriproblem skulle man nog kunna springa in i.

Hellre 5 dygn i vildmarken än ett marathon till. Detta skulle kunna bli intressant.

2 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Vi drar till Ragunda. Ringde turistbyrån där och frågade om det var vildmark eller om det fanns något att göra efter paviljongen.
-Nä, svarade de, Nostalgica mtortävling och ett vattenrallarmuseum.
Men det finns en avrättningsplats i närheten som ingen vill veta av, den ska vi titta till och så äter vi väl på restaurang kan jag tänka.

Nille sa...

Kul, då träffas vi där ju! Kan tro att du är intresserad av avrättningsplatsen... Tror ändå det finns vildmark där - för dem kan det vara svårt att se den för alla träden ;)