söndag, oktober 24, 2010

Då har vi ÄNTLIGEN ordnat med skola till tjejerna

Det blir Yamsaard School en bit upp på gatan där vi bor. Skolan är billingual med undervisning på thai och engelska, 50/50. 2 lärare per klass, en engelsk och en lokal. Max 20 elever per klass.

Det har varit riktigt jobbigt att inte ha detta med skola klart förrän nu. Nu börjar de redan på Onsdag. Det kommer bli tufft för dem helt klart. Thai varken skriver eller läser dem, och engelska pratar de inte värst längre. Vi kom överens med skolan om att ta ner dem en årskurs vilket betyder att Emily kommer gå i ettan och Josefine i förskoleklassen igen. Ingen fara i färde dock.

Kommer de ikapp i språken kan vi flytta upp dem.

Skolan följer det brittiska systemet och som i Thailand innebär det att lära sig läsa och skriva redan vid ca 4 års ålder. Skoldagen för Emily kommer vara 07.30 till 14.30 och för Josefine 08.30 till ungefär samma. Efter skolan fortsätter det med aktiviteter som sport, dans och läxläsning så ytterligare 1 timme blir de kvar i skolan.

Skönt att som i Sverige slippa rodda dem till andra aktiviteter själv. Nu får de prova på allt möjligt och alla på skolans område.

Här i Thailand betalar man själv och det kommer kosta oss ca 2,000 kr per barn och månad. Det är det värt dock. På ett år blir de flytande i engelska, och lär sig skriva och läsa på båda språken. Dessutom ligger matten i framkant.

Det blir bra det här!

3 kommentarer:

Michael sa...

Gav dig nagra lankar till nagra sidor dar du kan hitta flashcards, matte och engelska worksheets. Upptackte att jag skrev dem pa ett aldre inlagg, som heter Skolarbete hemifrån.

Erik sa...

Får även Thai betala skolavgifter? Eller är det någon form av privatskola ni har valt som "kostar extra".

Erik

Nille sa...

Japp detta är en privatskola som man betalar extra för.