söndag, maj 25, 2008

Äntligen går projektorn till service
I tidernas begynnelse hade pappa en super 8 filmkamera. Det finns med andra ord en massa filmer från förr. Tyvärr har remmen som driver projektorn, som är speciell för denna filmtyp, gått av, och pappa har inte lyckats hitta någon ny.

Det slog mig att om någon kan fixa detta så är det ju fixar Tony. Tony driver TOMI Elektronik som håller på med just detta - lagar trasiga apparater.

Projektorn är en ELMO Sound ST-1200HD (om någon vill lägga ett bud på den efter vi kopierat över filmerna till DVD).

Tabberaset pratade sig nyligen lyrisk över hur Tony hade fixat en gammal rullbandspelare, läs hela storyn här. Vi får hålla tummarna på att solskenshistorian fortsätter.

2 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Ja, jo, rullbandspelare, men det var en DAT, en ganska avancerad reportagebandspelare som gjort tjänst i tio år när jag jobbat för SR. Alternativet var en ny digital burk - Tonys mästergenomgång räddade mig kivar i den gamla, inte bara pålitliga DAT-tekniken utan också den teknik som ger det bästa ljudet.

Vi lade över alla våra gamla dubbelåttor på DVD för några år sedan - med filmen när farsan och morsan gifte sig 1949 som intro och jag själv som knatte i hatt i början av 50talet- ungarna kan inte titta sig mätta - det är en tidsresa för dem....vilka bilar, vilka hattar, vilka barnvagnar, vilka kläder. Jisses.

Nille sa...

Rullbandspelare - kanske fel ordval :) Oavsett, jösses vad jag ser fram mot dessa filmer. Bara att hålla tummarna.