lördag, maj 17, 2008

Uddmanloppet 2008 - Lördagen den 10 Augusti

Loppet går runt Kistaområdet i Norrviken och är ungefär 1600 meter om jag inte minns fel. Man måste höra till familjen för att vara med. Vi kör alla avdelningar - gubbar, snubbar, brudar, kärringar, och barn. Alla har chansen att vinna något.

För några skulle jag vara grymt imponerad om det lyckades ta sig runt utan att gå, min fru och syster inkluderade.

Vi har inte kört på några år. Tävlingen fungerar bara om jag är hemma, och om jag är hel :) Det har varit lite si och så med den varan på sistone.

Det är ganska mycket prestige i loppet och därför är det flera som inte vågar ställa upp. Lillebrodern Adam måste ses som storfavorit, jag som en utmanare och Amanda 14 år som en joker. Adam och Amanda har talang medan jag mest hatar att förlora. Farsan var en ruggig löpare men nu för tiden är han ofarlig. Gubben är ju 65 bast.

Adam har vunnit alla lopp utom ett. Det första när han var 12. Då var jag typ 32 och inte helt sopig på att kuta. Jag tog han året efter men fick träna som en galning. På den tiden var man ändå en av dem som drog ned medelåldern, samt bidrog med lungor, till Bangkok Vikings.

Nu skall vi inte glömma bort tävlingarna i tävlingen. Amanda har gett sig faan på att hon skall spöa Linus. Linus är bergsäker på att han kan ge mig och Adam en match. Sedan har vi svågern Micke som tänker lägga åtminstone Linus bakom sig - ja, om han inte fejkar en skada strax innan loppet vill säga.

Jag skulle vilja säga att det är ganska öppet trotts allt. Den som ger sig faan på att vinna och förbereder sig väl har en god chans. Om alla gör det vinner Adam. Han behöver bara 2 veckor för att rensa sina stureplanslungor. Killen är 23 år och väger inte mer än 65 kilo. Ruggigt löpsteg.

Vi har nu också en jäkla massa ungar så förhoppningsvis kan vi köra ett minilopp för dem, runt blocket typ (150 meter). Det kommer bli många tårar för ett rättvist handikappssystem blir svårt att finna. Kanske detta loppet är lagom för de vuxna slöfockarna att vara med i.

Må bäste Uddman vinna!

3 kommentarer:

Elin och Jens sa...

Vem är utsedd till fanbärare? Vilken tid börjar invigningsceremonin? Var köper man biljetter?

Anonym sa...

Mer information följer...

:)

/ Nille

Anonym sa...

Bra datum eftersom jag är i Sverige på semester. Ska sitta efter banan med en kall öl och heja så mycket jag orkar.

John