söndag, juli 12, 2009

Vad kan man odla i Isaan, Nordöstra Thailand?

Ronoh har lite planer på att dra igång ett gummiplantage, palmodling eller annat i Isaan. han är inte ensam om att undra detta. Hur många är vi inte sopm funderar på vad annat man kan göra på våra släktingars ägor.

Ronoh ställde på Thailandsforum frågan om det fanns någon som hade kunskap i ämnet. De 44 kommentarerna som kom var de flesta så bra så att jag tyckte fler borde läsa dem. Vad kan man odla i Isaan, nordöstra Thailand?

3 kommentarer:

Fru Bangkok sa...

ojoj, 44 kommentarer inte illa dar! ja, da maste det ju verkligen finnas ett svenskt intresse av gummiplnatager, intressant. varfor just detta?

Ronoh sa...

Kul att du skrev ett inlägg på din blogg om detta. Trodde faktiskt inte att det skulle finnas ett sådant intresse. Jag måste göra lite mer efterforskningar som jag kan lägga ut på www.thailandsforum.se

MVH Ronoh

Anonym sa...

Har en polare som odlar Acacia och Cashew trän om vartannat. Acacian säljs som energiskog efter 5 år. Nötter ska han skörda resten av livet. Grunvattennivån är för låg för gummiträn. jag skulle vilja föreslå granar. Sälja juletid i Bangkok. Eller varför inte förhandsbokning på nätet.
Lycka till!
Föredrar havsbris och koksnötter
http://www.aowleuk2.com/index.html