fredag, oktober 01, 2010

Dags att åka och träffa mormor och kusinen

Hyrbilen levererades på förmiddagen och inte helt utan problem eller missförstånd. Strax efter lunch var vi på väg. Barnen såg verkligen fram mot att träffa mormor, bonusmorfar (Narai) och kusinen Phi igen. Phi bor alltså hemma hos sin farmor då pappa jobbar i Bangkok – inte helt ovanligt. Phi är 9 år, 1 år äldre än Emily och vi har träffat han ofta ända sedan han var en lite bebis.


Phi såg riktigt trött ut när vi efter många raster slutligen dök upp. Det var 1 ½ år sedan de sågs sist. Det blir ju inte lika ofta nu när vi bor i Sverige. De fann van randra blixtsnabbt i vanlig ordning.

Första morgonen var vi ute och letade smågrodor i fruktträdgården. Vi hittade massor. Det var också spännande att träffa mormors hundar. En ny och en som bara var valp när vi sågs sist.



Om Soidao:
Soidao ligger ca 30 mil öster om Bangkok, nära gränsen mot Kambodja. Det är en liten stad, ungefär i storlek med Rotebro. De flesta som bor där är bönder och de odlar allt från olika frukter till energiträd. Mest frukt är det dock. När det är skördetid kommer det lastbilar med folk som plockar av träden, väger, och betalar. Ofta är det folk från Kambodja som gör detta jobb, de är billigare arbetskraft. I Soidao kan man göra utflykter till vattenfallen, det är jättekul, speciellt under regnsäsongen.

1 kommentar:

Anonym sa...

fina barn Ni har...

mvh...christer jörgensen..

Göteborg..min son Peter,

går i 4 nu.