onsdag, augusti 23, 2006

Rektor försvarar våldtäkts anklagade lärare

Två lärare i Sai Mai står anklagade för att ha våldtagit flera minderåriga flickor vid skolan de undervisar på. Flickorna är runt 6 år gamla. Lärarna förnekar detta och får stöd från skolans rektor.

Efter att lärarna, i ett tempel svurit på att de talade sanning, bad rektorn om en offentlig ursäkt. Det, eftersom det nu var bevisat att lärarna var oskyldiga..

Rektorn menar att denna komplott har varit iscensatt efter ett missnöje under den senaste val sammanräkningen, där dessa lärare var närvarande som kontrollanter.

Medicinska undersökningen bekräftar dock att flickorna blivit utsatta för övergrepp.

Helt klart är detta en politisk historia. Om det är sant eller inte återstår att se. Man tycker dock att man skulle ta flickornas historia mer på allvar. I media framstås nu dessa små liv och deras mödrar som de riktiga bovarna, och står nu anklagade för förtal.

En rektor "äger" normalt sin skola. Lärarna driver ofta kampanjer för sina Rektorer när det är val i kommunal fullmäktige. I Thailand är gruppen starkare än rättvisan. Pengar är makt. Makt är pengar. Det spelar ingen roll vart pengarna kommer ifrån så länge alla får vara med och dela.

I en Thailändsk skola är inte eleven i fokus, utan läraren. Detta är speciellt sant ute på lansbygden. Det fokuseras mycket på att lära barnen vett och fason. Fortfarande i dag ställer skolorna höga krav på studenternas frisyrer, hur uniformen sitter, och att barnen visar respekt. Att ifrågasätta en lärare är inte att tänka på, även om han säjer att jorden är platt.

Samtidigt låter Onesqa (Office for National Education Standards and Quality Assessment) meddela att 15,000 skolor har underkänts efter kvalitets kontroll. Nära på 4.5 millioner studenter är omfattas av detta. Man har mätt elevernas analytiska förmåga, lärarnas (o)förmåga, samt miljö och läromedel.

1 kommentar:

mamma sa...

Vad driver en människa att våldta...och i Thailand där det är som det är .. tror männen att det är en väg till makt eller är de maktlösa