torsdag, januari 11, 2007

Hoppsan, hans varningsblinkers fungerade!?

I morse hände det en intressant sak. En bil hade fått motorstopp på toppen av ett krön. Han stod fullt synlig från de som kommer bakifrån i sitt körfält och ändå hade han slagit på sina varningsblinkers!?

Vad de annars brukar göra är ju att stänga av bilen, och i ”bästa” fall kanske lägga en liten planta, eller ett bildäck en meter bakom. Som varning liksom, så att man har en eller två meter på sig att väja. Ibland är de duktiga tycker det, och går en 50-100 meter tillbaks och lägger ut samma sak. Speciellt i skymning är det ju jättespännande när det dyker upp ett bildäck mitt i filen. Mitt i natten skall vi inte prata om.

Det har ju onekligen varit lite väl mycket dagis i Thailand på sistone. Så en syn som denna bil med varningsblinkers påslagna, var en välkommen syn denna morgon.

Det kanske finns hopp för trafiken, och kanske för landet som sådant. Jag brukar jämföra ett lands mentalitet med hur de beter sig i trafiken. Ja, det var ingen dålig sågning av Thailand kan man tro. Det finns ju bra saker med beteende som detta också, det är jag säker på.

Mitt råd är annars att ta det lugnt i den Thailändska trafiken. Kör nykter och var beredd på att det otänkbara antagligen kommer inträffa.

5 kommentarer:

Härensjö sa...

Så sant, här får man vara beredd på allt. Ute i trafiken är det nästan säkrast att ha den minst sannolika situationen i tanken.
Såg en ruggig sakr för någon vecka sedan. Ett barn stängde dörren till bilen, men fastande med jackan i dörren. Pappan upptäckte det inte förrän efter 20 meter. Barnet slapades med bilden. Hon var ok, men rejalt blå slagen.

pappa sa...

Det där med landets mentalitet i trafiken, tror jag inte stämmer i Sverige.
Varje morgon när jag åker in till kungliga huvudstaden, så känns det som man riskerar livet
på motorvägen, kan det vara så att vi lever så tryckt att vi dras till att leva med faran.

Svenne Farang sa...

Trafiken är verkligen en kulturkrock, så att säga. Hyr inga motorcyklar, det är mitt råd till alla turister!

Annie alias UFOt sa...

Här i Korea används varningsblinkers till allt möjligt. Till exempel om man vill tränga sig in på en hårsmån före någon annan i en fil. På med varningsblinkersen bara, som någon slags ursäkt (?!?!)

Eller om man står parkerad en stund någonstans man absolut inte får.

Innovativt...

Nille sa...

Pappa: men i Sverige är ni hyffsat duktiga på att släppa folk över övergångsställena, köra om i ytterfil, undvika omkörning i väggrenen, inte köra mot mörkrött, inte dricka och köra. Nu har du allt tappar perspektivet :)

Annie: här blinkar man inte alls om man vill in i en fil, då ser de andra det och stänger luckan.