måndag, januari 08, 2007

Safari World - Bangkoks djurpark

I söndags tog John och jag med oss våra familjer ut till Safari World strax öster om Bangkok. Jag skulle gissa att det är en 45-minuters resa från de centrala delarna av Bangkok.

En trevlig och tillgänglig park med massor av olika framträdanden av parkens djur. Vi avslutade parkbesöket med att packa in oss alla i Johns bil, och göra safarin. Ungarna gillade mycket att ha baksätet för sig själva.

Enda baksidan var att det var lite dyrt, 780 baht per vuxen. Som tur var fick vi gå in för thaipriser John och jag, och barnen släpptes med minimal marginal in gratis. Jag tror thailändarna själva tycker priset är hutlöst, och kunde inte med att släppa in oss på turistpris. Avancerad vinstmaximering tror jag det handlar om. Få ser detta eftersom de inte kan läsa thai. Även om man är bra på att gissa kan man få problem eftersom siffrorna som skrivs även de är på thai. Allt detta på skylten bredvid turistskylten.

Helt klart ligger även denna park på listan över parker som rustas upp. Det var renare och vackrare även här. Samma erfarenhet hade jag ju från Siam Park på Lardprao Rd. Nu väntar vi bara på Disney World!

Efter safarin stannade vi till på den fantastiska restauranten Steak Lao, nere på Rama Intra, och intog en överdimensionerad middag. Vi var helt utsvultna hela gänget. Notan slutade på 1,300 baht vilket är helt överkomligt med tanke på att vi var 4 vuxna och 5 barn. Steak Lao är ingen lyxrestaurang men helt klart en BRA Thairestaurant.Andra bloggar om: , , , ,

7 kommentarer:

Lars sa...

Apropå djurparker; är Dusit Zoo värt ett besök?

Nille sa...

Dusit Zoo kanske har något lägre standard men barnen gillar mycket att åka dit också. Bangkok börjar rycka upp sig med sådant här känns det som.

Härensjö sa...

Jag var pa Safari World för 4 år sedan. Jag tyckte det var helt ok. Skoj att höra att de har fixat till det ännu mera. Hur stor skillnad är det på priset för västerlänning och Thai?

GreenCurry sa...

Nille, ska du gå på ärtsoppa på Torsdag?

Brukar du gå dit?

Nille sa...

Micke: 390 för thai och 780 för farang. Hutlöst tycker jag själv. Ok, detta pris var för både parken och safarin.

Greencurry: Jag hade ju lovat mig själv att börja gå på detta igen men vete fasen om det blir på Torsdag. Ganska trevligt (okyrkligt) för att vara kyrkligt måste jag säja. Vi får höras om det.

GreenCurry sa...

Ok ok..

Jag kanske glider dit. Ligger ju rätt nära, och e lite sugen på pankakstårta och punch.

Nille sa...

.. och först men inte sist.. glöm inte att det blir MASSOR av öl (denna kyrka har ju egen tappkran). Om någon nu undrar varför de drar fullt hus vet de nu varför.

Nämnde jag att kyrkan även ligger mitt i ett av de mer exklusiva glädjekvarteren? Det gäller ju att finnas där ens målgrupp finnes :) Marknadsföring kan de.