onsdag, januari 31, 2007

Vad de kan de små Thailändska brudarna

Jag bestämde mig för att lämna tjejerna redan vid skolgrinden denna morgon. Jag skojade med Emily om att jag skulle lämna dem redan på parkeringen och hon tyckte det lät helspännande. Eftersom de då måste korsa vägen gick den bort, förstås.

Det var kul att följa dem med blicken när de stolta drog iväg. Josefine fick för sig att hon skulle tränga sig igenom staketet och gå i gången. Det var lite trångt men efter mycket om och men var både hon och ryggan igenom. När det var dags för dem att skilja sig åt lät Emily Josefine vandra iväg mot sitt rum medan hon väntade som jag brukar göra, på att Jossan skulle hitta rätt, och inte hitta något annat spännande på vägen.

Jag gillar verkligen att se Emily göra så. Det är något man kanske skall förvänta sig, men inte ta för givet.

När de hade försvunnit ur mitt synfält gick jag långsamt bort för att genom deras fönster, från avstånd, kontrollera att även läraren var där och att deras ankomst var noterad. Jossan studsade runt i klassrummet. Hennes kompisar måste trott att lilla blygisen blivit tokig.

Jag ser likheter med Josefine och hennes kusin Wendela och morbror Adam (min 18 år yngre lillebror). Jag kan inte sätta fingret på det men deras bångstyrighet är väldigt liknande. Jag vet att det är en god egenskap de sitter på allihopa, även om thailändarna har lite svårt för det beteendet.

7 kommentarer:

elin sa...

Lilla Emily tar hand om lillasyster! Det måste värmt ditt gamla fadershjärta! Jag mådde åtminstone gott bara av att läsa om det. Hälsa guldklimparna!

Nille sa...

Ja, så mycket bättre än så blir det inte :) Skall det fortsätta så här får jag ta med mig näsduk för lämningarna ....

Adam sa...

HA! Du glömde nämna att det påminner om dig själv, bångstyre! Vart tror du Josefin fått det ifrån?

Jens sa...

Tack Adam! Du anar inte vad du slog huvudet på spiken...

Nille sa...

Jasså, då vaknade ni!?

Jag trottsig och bångstyrig, det var det fånigaste.........

Jag har inget emot att räknas till denna grupp men jag tror jag uttryckte mig fel. Jag är säker på att någon annan kan förklara vad dessa 2 (3) har gemensamt.

Det är den där hyperaktiviteten som blixtrar till ibland.

Någon, hjälp mig?

Susanne sa...

Förklaring: Allihop härstammar från en viss stamfader som vid unga år låste in sig i familjens kolkällare när han inte fick som han ville...

Nille sa...

Ja det kan ju förklara saker och ting. Tydligen kan sådant här hoppa över generationer :)