fredag, juni 13, 2008

Kryssning med Birka Cruise
Barn och fru har spanat in de mäktiga Finlandsbåtarna var gång vi passerat Stadsgården - lika ofta har jag lovat att vi snart skall resa. I Onsdags vart det öppning för lördagen och huxflux så hade undertecknad införskaffat en sista minuten resa med Birka Paradise. För 1,000 kr fick vi en fin hytt på 7 våningen med havsutsikt, frukost och en buffe för alla.

Maten var inget vidare tycker jag, inte ens de berömda landgångarna. Plair tyckte det var jättegott. Fyllskallarna med.

Jösses vad många medelålders tonåringar det var på båten. Snurrigt hur vuxna människor kan bete sig. Surret skilde sig inte mycket från det hos luciafirandet bland 15 åringar. Det intressanta här är ju att många av dessa antagligen har äkta 15 åringar hemma - det gäller att visa vägen :)

Folk var galna efter extravärdet på resan - åt som tokar, bytte halvfulla tallrikar, och fyllde upp barskåp och godislager för kommande år.

Själv är man ju lite tråkmåns. Köpte ingen sprit alls, bara lite godis till barnen. Det blir ju inte att man dricker mindre öl om man kommer hem med massor av lådor med öl som kostar noll - så jag hoppade över det. Bättre att det kostar - så det smakar.

Det blir nog en annan båt nästa gång - någon barnvänligare (lekplatser mm).

4 kommentarer:

Maleé sa...

Va mysigt, vi måste boka en resa också! Kryssa lugnt!

Håkan sa...

Har du med dig morakniv och dragspel nu då? : ))
Skämt åsisdo, hoppas att ni får det skoj! Vi ska ta en kryssning med Birka i augusti.
/Håkan

Tony sa...

Härligt Birkas båt är fin, ha en trevlig resa :-)

Nille sa...

Det var trevligt och detta kommer vi göra om. För barnfamiljer tror jag det finns bättre båtar dock så vi byter nog nästa gång - som jag hoppas blir snart