lördag, september 06, 2008

Plocka och rensa rönnbär!Idag bytte vi vår planlösa lördagspromenad mot en mer meningsful. Vi plockade nämligen rönnbär. Rönnbär som vi rensade hemma hos farmor. Nu har vi fryst in bären och nästa helg skall vi koka dem. Innan dess får vi lov att åka till IKEA för att införskaffa syltburkar.

Tror inte någon annan än jag kommer äta bären men får hålla tummarna för att jag har fel. Detta blir något att spetsa havregrynsgröten med.

Nästa nypon.

Det finns mycket ätbart i vår närhet som man har nollkoll på. Kunskapen verkar falla i glömska. Jag hittade ett intressant forum i ämnet, Alternativ, och där fanns bland annat olika recept på tillagning av frukt och bär. Mer ren fakta om rönnbär här. Undrar om det finns någon bok i ämnet?

Jag är ju helt såld på iden att i vår närhet finns det föda som är anpassade för oss som bor här. Föda som är anpassade för att leva i ett nordligt och föränderligt klimat. Detta är ju teorin bakom detta med mineralanalysen. Att befolkningen påverkas av sin jords frukter och inte bara av politik och kultur.

Inga kommentarer: