torsdag, november 01, 2007

Och björnen går i ide

Man känner riktigt hur kroppen stänger ner för vintern. Mer och mer för var dag som går. Som med träden som tappar sina löv och konserverar sig, som med björnen som går i ide, varför skulle vi stå opåverkade?

Jag tror vi påverkas mycket av att se hur naturen ställer om. Lite grand i bakgrunden utan att man tänker på det. Visst är ljuset en faktor men långtifrån så dominant som folk vill göra gällande. Vintern är på ingång, inte depressionen.

Så njut av detta istället. Gå ner i varv men håll dig på mattan. Håll systemet rullande och kasta absolut inte in handduken om du nu har den läggningen. Vad som händer hör naturen till. Inget nytt fenomen.

Folk som mig, med låg ämnesomsättning, skall vara extra försiktiga. Vi har ju lätt att gå ner på tomgång som det är (gäller inte mig just nu kanske) och kan falla djupt. Håll igång ämnesomsättningen. Dra ner på socker och annat onyttigt. Ät mer proteiner. Motionera.

För snabba ämnesomsättare kommer nog en nödvändig landning. Stanna till. Kolla läget. Sätt nya mål. Skaffa en stabilare bas. Det kan vara nyttigt att inte bara se till sina styrkor.

Den största lögnen är nog bristen på dagsljus.

Livet är fullt av möjligheter, och nu är en.

Inga kommentarer: