tisdag, mars 17, 2009

Från motorvägen


Skriver detta från minbussen så ursäkta för skakiga bokstäver ?!

Chauffören ser som sagt var lite sliten ut. Som tur var är det hans minibuss. Hoppas den är oförsäkrad också för då kanske han kör med ännu mer marginal. För säkerhetsskull mutade vi honom med 500 extra om han tog det lugnt. Vet ej om det gav önskat resultat (har ju inget att jämföra med).

Utmaningen nu är att hitta bakvägen till Soidao. Jag han ju bara köra den 2-3 gånger och det var en himla massa vägbyten som jag inte är hundra på. Vi spar åtminstone 1 timme så den vill jag inte missa. Dessutom borde chauffören kunna andas ut lite.

5 min senare: han svängde precis av på rätt ställe.

Av de 3500 får han 2500 och MR T 1000. 1000 går till bensin och 1500 till honom och bilen. Att hyra bil för en dag kostar mer än 1500…

Man har verkligen byggt mycket utmed motorvägen de senaste åren. Inga snikprojekt som det ser ut utifrån i alla fall. Lite förvånad över så fina projekt så långt från städerna. Om de dessutom lyckas sälja, eller hyra ut dem, till projekterade priser skulle man ju kunna dra slutsatsen att Thailand är på G, att arbetarklassen får det bättre och bättre.

Överlag känns det inte som om arbetaren upplever denna ekonomiska nedgång mer än någon annan nedgång. Tror inte de känner att de står på ruinens brant - ännu.

Inga kommentarer: