söndag, februari 25, 2007

Vilken hund är du?

Det är sällan jag gör sådana här personlighetstester men jag hittade ett roligt via Malee’s blogg.

Jag skulle alltså varit en bullmastiff om jag var hund. Intressant.

Bullmastiffen är en muskulös och kraftig hund, stark utan att verka klumpig. Den skäller sällan och har inte så starka jaktinstinkter. Bullmastiffen kanske ser lite ruff ut, men det är inte en hund som är trolig att bita människor. Tvärtom så är bullmastiffen en fantastisk sällskapshund.
Bullmastiffen har aldrig blivit använd i flock utan har alltid arbetat ensam. Detta gör att den har utvecklat en hög grad av självständighet. Denna självständighet gör att bullmastiffen har en stark självtillit och är väldigt trygg i sig själv. Bullmastiffen har ett mycket kärleksfullt lynne samtidigt som den är psykisk stark. I en familjesituation anpassar den sig lätt till familjens rytm. Den är inte så beroende av fasta rutiner. Bullmastiffen är glad och utåtvänd mot vuxna och barn och är en lugn och behärskad familjemedlem.

Ehh, jo, ehh, jag är ju av den inställningen att äkta skönhet kommer innifrån...

Prova själv här!

Andra bloggar om: , ,

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev: Engelsk bulldog.

Bulldoggen är en cool livsnjutare av rang. Den ser tuff ut, men har inte riktigt koll på vilket skrämmande intryck den kan göra på såväl människa som andra hundar. Den börjar aldrig ett slagsmål, det behöver den inte. Tvärtom så förväntar den sig att alla är lika fredliga som sig själv. Bulldoggen lever under devisen "peace, love and understanding annars får du riktiga problem". Skulle den dock mot förmodan hamna i slagsmål är det bara ett som gäller; vinna eller dö. Många skulle nog kalla bulldoggen för den perfekta hunden, lugn och sansad. Den skäller nästan aldrig. Och sist men inte minst, en bulldog älskar att åka bil, tåg, båt eller flyg. Den är lättskött och behöver inte alltför mycket motion.

Admin sa...

Jag brukar inte heller göra såna här tester men det var kul - och oroväckande träffande gläfser Jack Russel-tiken Malee som är gift med en cool Engelsk Bulldog :-)

Känner dig visserligen inte speciellt grundligt Nille, men visst sjutton är du en bullmastiff va? ;-)

Nille sa...

Jag tyckte själv den var ganska träffande faktiskt. Håkan som jag känner väl tycker jag passar in i sin beskrivning med. Och från det lilla jag känner dig Malee, måste jag säja att din passar också.

De har gjort ett bra jobb!

Nille sa...

STATUS PÅ BLOGGEN JUST NU!

Jag flyttar tillbaks till bloggers hosting och har pekat om domänen.

Antingen har det inte fungerat eller så tar det mer tid. Krånglar det så vet du varför.

Du är på den nygamla bloggen så snart du inte ser den översta raden med 4 google annonser.

Anonym sa...

Ja nu är vi 2 st Bullmastiffer i Familjen,
oj hur gick det till?

Nille sa...

ser man på, det trodde jag inte. och farfar hade 2 boxers!? inte en för avlägsen ras. farfar, han var lika om nån...

kolla in mina kostråd. att du är samma ämnesomsättare behöver jag inte testa dig för. mer proteiner mindre frukt...

Anonym sa...

En bullmastiff till här! Jag visste ju att vi har ganska lika personligheter men trodde ändå inte att vi skulle få samma... Men visst är det fina hundar :)

Nille sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Nille sa...

Elin: Jag blir inte heller speciellt förvånad över det kan jag säja :)Fina hundar, javisst!

Nu vill jag era andras hundar oxå!

Anonym sa...

Jag brukar inte tro på sådant här men den här var ganska bra! Får jag säga det själv så stämmer den väl, eller?

"Berner sennen
Berner sennen är en stor lugn hund med jämt och lugnt temperament. Men den är också mycket ivrig och leklysten. Berner Sennen är en självsäker, orädd, uppmärksam och godmodig hund. Den är sugen på att lära sig nya saker och mycket vänlig. De är vaktiga men samtidigt hängivna folk den känner. Självsäker och vänlig inför främmande. Älskar att vara ute sommar som vinter. "

Nille sa...

Jensa: Helt jäkla sjukt träffande!? 95% rätt skulle jag våga säja..

Erik: Du vart en mopps på första försöket, men jag missade vad du vart när du gjorde om? Klistra in moppsen beskrivning, eller vad det nu vart när du testat dig fram till rätt hund... :)

Svenne Farang sa...

Här har ni en "Berner Sennen" till. Vet inte så mycket om hundar, men den här verkar vara en sympatisk och trevlig prick :).