torsdag, augusti 02, 2007

En vanlig dag i ett ovanlig liv

Inte mycket att skriva men gör det ändå!

Mest vardag var dag…

Känner stressen redan innan helgen - om att den inte kommer att räcka till. Mycket lämnas till helgen att fixa. Nu skall vi dessutom ställa till med kalas.

I Thailand spridde man ut mycket, och lade ut på andra det man kunde. Det var ingen större skillnad på dagarna, alla var ganska lika bra (eller dåliga). 3 veckors semester störde inte så mycket. Spred ofta ut dem över året och tog långhelger här och där.

6 veckor var faktiskt inte lika nödvändigt där som här. Man levde ju var dag liksom. Förstår inte varför man skall gå och vänta på semestern som ligger hela 1 år framåt, det är ju deprimerande i sig. Kanske man skulle må bättre utan semester, om man tvingades att leva i nuet. Vad vet jag. 3 veckor var ok i Thailand i alla fall. Nästa sommar känns så långt bort…

Tro nu inte att jag är deprimerad, utan jag är fundersam. Måste ju lista ut hur vi skall lösa detta. Vinterdepressioner beror nog mindre på mörkret än vad man tror. Tror snarare längtan till sommaren är boven.

Och vardagsstressen förstås.

4 kommentarer:

Guava sa...

Håller med om det där. I Sverige lever man för helgen och framför allt för semestern.

Allt är mycket enklare här i Thailand, där man som du säger, lever för dagen.

Jag har inte heller några problem eller ångest över långa arbetsveckor och i det närmaste obefintlig semester.

Det funkar bra ändå. Varför? Det tål att tänkas på... jag vet inte.

Fotavtryck i Asien sa...

Helsant,sverige den eviga väntans land..på solen, snön, på helgen, semestern..
Väntan på just den där dagen som vi skall ha så kul!

Keep the thai way en smula så blir nog Sawedeen lite lättare att leva..

Muhlman sa...

Nille,

Stor sanning i det du skriver. Jag upplever även att arbetsdagarna går fortare här. Hemma i Sverige började man skruva på sig och längta efter lunchen redan kl. 10.00. I Thailand så flyter bara dagarna på och jag tittar inte ens på klockan. Varför är det så?

5 veckors semester skulle jag inte ens vilja ha om jag fick det...

Svenne Farang sa...

Nille, du är en filosof. Mycket intressant det du skriver, kanske vi skulle må bättre av att inte ha någon semester, utan tvingas leva just nu istället. Hmm, tål att fundera på.

Sverige är verkligen väntans land och vi är specialister på att vänta och att ha tråkigt om det behövs. Ge mig bara något som vrkligen är värt att vänta på, så kan jag ha hur tråkigt som helst under tiden - det spelar inte mig nån roll.Kommer speciellt ihåg det året jag gjorde lumpen, som vi väntade på att det skulle bli fredag, som vi väntade på muck och vilken ångest man hade på söndagarna. Det var tider det, må de aldrig komma tillbaka.

Thailändare har nog betydligt svårare för att vänta. De kan ju inte ens vänta tills maten är klar, är de hungriga så tar de vad som helst i närheten istället, en chipspåse eller nåt :).