torsdag, augusti 30, 2007

Vad skall man med sängar till?

Sängar kanske är det mest naturliga för en svensk familj och kanske till en viss del för en Thailändsk familj. När vi besöker min frus familj ute på landsbygden lämnar de mer än gärna ifrån sig sin säng. Det slutar med att jag och något av barnen sover där, resten sprids ut över golven. Jag kan förstå detta beteende i Thailand, det att man sover på golvet. Golvet är oftast svalt och skönt. Att sova på hårt underlag är inte heller dumt för ryggen, ja det vill säga, om du inte redan skämt bort dig med bomullsmadrasser. Då är du rökt förstås.

Nu är det som så att det kanske inte riktigt är så som jag trott. Familjen fortsätter att sova på golven här i Sverige, mer än gärna. Barn och fru.

Vi är ganska lätta att ha över natten om man säger så. I morgon skall vi gästa hemma hos Håkan, killen med världens största samling av roliga historier. Håkan rullar väl ut ett lakan i pannrummet eller nåt. Bara jag som klagar antagligen…

5 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Ring mig så fort Du kan, hittar inte Ditt mobilnummer. Viktigt!

Lager

Maleé sa...

:-) Vilken underbar bild. Thailändare kan verkligen konsten att sova var som helst och hur som helst!

Lagers tabberas sa...

Ibland, ganska ofta faktiskt, lägger vi täcken på golvet i vardagsrummet framför TVn, eller så gör ungarna det själva inne hos sig. Sedan lägger vi oss allesammans och jag är den som ger upp först. Skulle jag somna där vore jag så ledbruten att jag inte kom upp morgonen efter. Den äktthailändska delen av familjen, Rodjana tycker jag har tacklat av konsten att "sova thai", (hon har försvenskat sig på många plan) och hon kryper efter upp i sängen eller soffan straxt efter mig, men ungarna tillbringar gärna hela natten på golvet och njuter i sömnen av den fasta, svala, enkla bädden.

Svenne Farang sa...

Min fru tycker också om att sova på golvet, ibland när jag vaknar på morgonen så har hon flyttat ner på golvet istället. En period när hon var ny i Sverige så sov vi båda på golvet. Det funkar det också, det är bara en vanesak. Inga dyra Hästen-sängar här inte.

Anonym sa...

Man kan inte låta bli att dra på smile-banden när man ser ditt foto! :o)

Kul att känna igen sig en sådan bild - ser lika dant ut hemma hos mig ibland!

Märkligt fenomen! Tror att de känner sig som "hemma" när de drömmer sig bort. Det går liksom i vågor det där med att sova på golvet.

Hans Abrahamsson