tisdag, oktober 13, 2009

Det är dyrt med barn, och inte får man dra av för dem heller!

I media skriver man idag om vad det kan kosta om barnen väljer "fel" fritidsaktivitet. Hockey & Ridning kan gå på upp mot 10,000 kr per år och barn. Inte bara jag som ramlade av stolen från den insikten kan jag tro!

Det är förstås en rättighet för barnen, detta med dyra sporter - annars stannar de i utvecklingen och blir av med alla sina kompisar. Eller så kanske det inte är barnen som väljer själva? Vad vet jag...

Alltså, innebandy kostar upp mot 4000 kr per unge! INNEBANDY!!!

I min enfald har jag trott att barnens idrottande varit mer eller mindre gratis, subventionerat av kommunerna - men ack så fel jag haft!

Utöver allt detta har vi tiden vi lägger ned på att skjutsa och sälja barnens andelar av föreningslotterna. Tränarna tränar ofta gratis. Vad jag inte fattar är varför det inte är avdragsgillt, prylarna, vår tid, resorna?

Vart gick det fel?

När genomfördes blåsningen?

Hela tanken med allt detta är väl vettigt sysselsättning för massan? Massan som driver landet framåt. Vem vart girig, och när?

Om man spånar vidare...

Men är det inte lite prestige med? Villan, bilen, ungens kläder, och nu ungens fritidssysselsättning? Det kostar att ligga på topp. Vem vet, i framtiden kanske vi lärt oss uppskatta barnen för vad de är, kanske det då blir status med fler barn - som inte behöver vara toppade för att räcka till?

Eller är det som så att detta problem uppstår för att mammor och pappor har för mycket tid, tjänar för bra, och inte har annat gemensamt än barnen?

Kanske en kombination... oavsett så suger det fett!

2 kommentarer:

Frida Lidén sa...

Det var nästan mina egna tankar du skrev ner :-) Tur att det finns fler med dessa funderingar, hoppas vi blir ännu fler i framtiden!

Nille sa...

Alltid trevligt att slå huvudet på spiken :)