onsdag, oktober 14, 2009

Sådär ja - då har vi skaffat vår första Wake-up lampa
Åkte förbi SIBA en sväng i förhoppningen om att hitta en hyfsad Wake-Up lampa till ett bra pris. De jag sett fram till nu har legat på mellan 900-1,555 kr. Alla har haft ungefär samma funktioner, samma kräm, men kanske sett lite olika ut designmässigt, och kanske även varit av skiftande kvalitet.

300 lux minimum var viktigt eftersom gränsen för att replikera dagsljus något sådär går ungefär där. Också viktigt att glödlampan gick att byta.

Jag hittade en lampa som bara kostade 499 kronor och som hade allt de dyrare hade och lite till. DMTECH Wake me Up! Visst den är lite smäckig men provar denna ett tag.

En funktion som jag önskat men ännu inte kunnat finna är att kunna spela in egna ljud och USB ingång för att spela annan inspelad media. Nu med facit på handen skulle jag kanske kunnat önskat mig även högtalarutgång.

Det blir nog lättare nästa gång. Lampan vi har kan lätt ärvas av barnen.

Planerna att använda denna lampa även som ljusterapi la jag ner för länge sedan. För det letar jag efter en skrivbordsvariant. Dessa lampor är asdyra fortfarande och man verkar inte kunna köpa enbart glödlamporna/lysrören och bara sätta in dem i vilken armatur som helst?

Jag kommer tillbaks och skriver mer när jag provat detta ordentligt!

Edit: FM radion har inget minne så det skall till att ha tur om den skall fungera smidigt vid uppvaknande. Dessutom kunde man inte ställa in hur lång tid den skulle ta på sig för att nå full styrka, det är 3 minuter som gäller. Snacka om soluppgång!

Edit2: Jätteskönt att vakna till ljuset och helt ok att det kom fort. Ljudet var lika irriterande som vilken alarmklocka som helst dock så det har jag nu dragit ner till 20% - fungerar inte det stänger jag av det värre är det inte. Hittade samma lampa på en annan SIBA butik för bara 299 kronor idag. Skall försöka ta mig iväg och klaga någon dag...

Inga kommentarer: