fredag, oktober 16, 2009

Jonas Andersson - luk thung sångaren skapar härlig stämning på Södra teatern
Detta var första gången Jonas Andersson (Wadholm) uppträde i Sverige och detta lär ju ha gett mersmak både för honom, arrangören och publiken. Thailändarna verkligen älskade det faktum att han var en svensk som pratade flytande thai och dessutom behärskade mångas favoritmusikgren, luk thung.

Det var dock en miss av arrangören att köra detta på Södra Teatern som mer eller mindre är en biograf och inte en typ en aula, hur skulle Thailändarna nu kunna dansa sig igenom konserten? Tror inte Jonas är bortskämd med att spela inför sittande publik men det fick han göra nu. För dem som det ryckte extra mycket i benen på fanns det utrymme för dans utmed sidorna av lokalen, där stod frugan förstås!

I övrigt var det thai thai - Jonas fick blommor, wai:ar och kindpussar från publiken konserten igenom. Mot slutet minglade hela ensemblen med publiken och lyckade med det dra in ännu mer sedlar. Blir inte klok på Thailändarna på denna punkt. Det var ju inte direkt för att ge Jonas och hans gäng pengar - det var ju att visa alla andra att man gav och hur mycket. Man tror ju att sånt där skall försvinna efter en stund i Sverige, men icke sa nicke! ME NOT LIKE!

Själv har jag svårt att avgöra hur duktig han är men helt klart är att han får bonuspoäng för att han är farang, pratar flytande thai och mer eller mindre är mer thai än svensk. Hans svenska är inget vidare men efter att ha bott i Thailand sedan han var 9 år så var den väl ganska ok i alla fall får man nog säga.

Det borde nog gynna Jonas sak att uppträda lite i Sverige då och då så detta skall nog inte behöva kosta allt för mycket att göra om.

Inga kommentarer: