fredag, januari 04, 2008

Det kan vara farligt i Thailand

Men det är sällan det är Thailändarna som gör det farliga åt oss, oftast ger vi det till oss själva. En bekant strök med i nyårstrafiken. Bagarn kallades han. Jag lärde känna honom 1993 i Pattaya, det var under andra året som vi hade baren där. Har stött på han nästan varenda gång jag vart i Pattaya. Det visade sig att han var gammal klasskamrat till min kusin. Motorcykel olycka förstås.

Jojje körde ihjäl sig med sin trimmade jeep för ca 5 år sedan. Tvärnitade och flög ur stolen och rakt in i en lycktstolpe. Dog på fläcken. Sören var med i en allvarlig olycka året innan, samma jeep och samma förare. Då hamnade alla på gatan. Sören är invalidiserad i dag, om jag förstått saken rätt.

Bullen körde ihjäl sig på sin båge för ca 8 år sedan.

Magnus drunknande i en båtolycka i Sverige endast 25 år gammal. Hade precis kommit tillbaks till Sverige efter sin andra thailandsresa. Killen hade blommat ut. Världens blygaste kille första resan, kände knappt igen honom när han kom tillbaks året efter. Han dog lycklig men ack så ung.

Sjömannen dog utan känd orsak i sin lägenhet i Viking hotell i södra Pattaya. Endast 45 år gammal. Bara dog.

Bloman vart gammal och dog av åldersrelaterade sjukdomar även om det var alldeles för mycket sponken. Det gick fort mot slutet. Nisse dog av ålderdom. Han hade åtminstone förstånd att dra ner på spriten de sista 10 åren. Hade nog bra sista år. Jag är rädd för att om jag kollar runt med gamla bekanta så är det nog flera som gått Blomans öde till mötes. Det går fort efter 60 om man inte sköter sig.

En gemensam nämnare för många av dessa människor är stor aptit på livet, men tyvärr också på spriten. Framför allt det faktum att alla kör på fyllan. Faktum är att jag känner ingen som har haft ett fordon i Thailand och inte kört packad. Thailändare har ungefär samma inställning. Inte konstigt att det smäller titt som tätt.

Jag skall inte nämna alla kompisar som har klarat sig med en hårsmån men de är fler, många fler. Samtidigt var detta bara de människor jag kände, många var de andra.

Nej du gamle vän, ta en funderare om du skall ut i Thailandstrafiken i kväll. Ta det lugnt.

2 kommentarer:

Danne sa...

Helt klart ett tänkvärt inlägg.
Fylla och bil/MC-körning i kombination är INTE en bra sysselsättning men tyvärr så är det vanligt i Thailand.
Det är EN av orsakerna till att vi i vår familj icke bor i Thailand utan endast spenderar semestrer och dylikt där.

Tack för bra blogg - följer den rätt ofta...

Danne

Nille sa...

Tack för det!