onsdag, oktober 24, 2007

2.5 grader på morgonen

Det är faktiskt kallare än vad det låter!

Det påminner mig också om att jag MÅSTE handla handskar, jacka och en kupévärmare mycket snart. Det börjar ju bli lite småkallt på mornarna.

En varm jacka har jag dock redan fått av svågern men den är så varm så tar man på sig den i varmare väder än – 10 grader då är man nog rökt.

Förra helgen var den sista jaga-begagnade-kläder helgen för sässongen. Trodde vi ja! Myrorna som vi skulle besöka hade inte alls öppet på Söndagar. Vi provar igen denna helg. Sjukt annars vad mycket pengar vi sparat på att köpa begagnat. Vi har ju byggt upp helt nya garderober. Denna gång tänkte jag hitta lite till mig (jackor, kanske skor)..

Det var nog en liten miss att handla så mycket som vi gjorde på blocket. Visserligen handlade vi mest märkeskläder där men så jäkla heta var de nog inte. Klädbytardagarna var mycket bättre. Där kunde man handla skor för 20 kr, jacka för 40 kr osv.,. Snygga grejor också.

Och barnen är små.

Det är väl för dem vi handlar, inte för oss. I mina ögon är de de vackraste som finns vare sig märke eller färg på jackan. Kanske att jag har missat något, kanske det är en stående skönhetstävling som pågår? Jag börjar faktiskt misstänka att barnens kläder är en del av statusprylar folk samlar på sig. Ett sätt att skilja sig från mängden kanske. Trist karusell bara, när de flesta tänker likadant. Och så snurrar ekorrhjulet vidare...

Nä, satsa pengarna på bra mat, resor, och nöjen istället!

Så fula behöver inte begagnade kläder vara.

3 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Niclas
testa kupan på Bygdevägen (väster om järnvägen i gamla Järnaffären precis kant i kant till där gamla Turebergs Biograf en gång låg. En trappa upåp, kläder och mindre husgeråd, i källaren gamla möbler.

Nille sa...

Tack för den! Jag skall leta upp den gamla biografen jag inte kände til!? För du menar inte den som ligger i kommunalhuset, eller hur?

Viol sa...

Håller helt med dig! Att barns kläder som statussmbol, löjligt. Men man kan ändå uppskatta vackra kläder. Det finns att folk oxå i Sverige. Just i Sthlmsområdet kan folk vara väldigt snorkiga och extremt anonyma, även om det finsn goa människor med såklart. Det är MYCKET bättre ute i landet med vänligheten och omtanken! :)