torsdag, oktober 18, 2007

Kul att ha ett jobb men ibland undrar man

Jag drar ju inte helt jämnt med min chef. Vet inte om det är någon nyhet men så är det. Jag vart mäkta förvånad att jag fick jobbet. Visserligen gick intervjun med hennes chef hyfsat bra, men den med henne var helt värdelös. Jag var helt säker på att jag inte skulle få jobbet.

Det gör nog ingen skada att skriva om detta. Inget fel på henne, inget större fel på mig, vi bara inte rockar tillsammans. För er som läser här ofta, eller kanske rentutav kanske känner mig, vet ju hur jag fungerar. Inte det att jag inte tar skit, inte kan följa instruktioner, utan det är ju när folk som inte har en susning om vad jag sysslar med försöker ge mig goda råd, då kan jag inte hålla käften. Så är det nu, min Amerikanska chef är på mig som en hök. Konstiga förslag. Hon försöker övertyga mig om hennes version men jag säger bara som det är:

” – Jag håller inte med dig men kan göra som du säger ”

Hon gillar inte svaret. Jag kan förstå det. Hennes ambitioner är ju att klättra i organisationen. Respekt. Mina att få något gjort. Tur att hon sitter på kontoret i staterna.

Det som är mest konstigt är att hon bara är vikarie. Hennes, eller vår, chef är mamma ledig. Hon fick chefens jobb och jag hennes. På ett år. Snart kanske vi blir kollegor. Undrar vad hon sysslat med annat än att ha rullat tummarna? Hoppas innerligen att de inte har ett nytt departement på gång, där hon skall förbli min chef. Tror inte pengar kan köpa mig för det.

Jag fattar bara inte hennes attityd. Hon skall ju gå ner på linje med oss snart igen, eller finns det kanske andra planer för henne?

2 kommentarer:

niklas sa...

Nille det är du som har fel attityd ;-) När det här året är över är det du som avancerar till management nivå och då finns hon inte med på din karta och du slipper fortsätta slösa onödig energi på henne. Spela spelet lite och du kommer få mycket roligare på jobbet när det så småningom är du som bestämmer.

Nille sa...

Måste lägga om attityden och spela spelet som du säger.