torsdag, oktober 04, 2007

Vintertid eller sommartid, detta gör mig galen

Den 28 oktober blir det alltså vintertid. Då ställer man tillbaka klockan, tillbaka utemöblerna, tillbaka utegrillen mm.

Vintertid eller sommartid kan man väl hålla reda på men vad som är värre är ju tidsskillnaden mellan Sverige och andra länder. Mellan Thailand och Sverige skiljer det antingen 5 eller 6 timmar. Detta kan ju vara skillnad på att väcka eller inte väcka en människa. Samtidigt är det väl inte bara jag som jobbar på ett internationell företag och behöver ringa andra kontor. Jag blir helt förvirrad på om jag vinner eller förlorar tid beroende på när, och vilket håll jag ringer åt.

Kan man inte bara sluta med detta? Det skulle bli lättare och bättre för alla!

Varför i helvete vill man ha ljusare på morgonen på bekostnad av kolsvart kväll och mörk eftermiddag? Kan någon förklara det för mig. Det vore väl bättre om det var ljusare lite längre? För min del spelar det nästan ingen roll men för barn spelar det större roll. De skulle ju kunna leka utomhus längre.

I vilket fall, nu börjar dygnen påminna om Thailand, det de har året runt. Solen ner runt 19.00 och upp runt 06.00. Mörkt ganska så mycket faktiskt. Rätt så många månader har vi ganska så mycket ljusare här i Sverige än i Thailand. Det är knappast bristen på ljus folk blir deprimerade av här utan snarare av leda…

3 kommentarer:

Tony sa...

Jag tycker inte heller om det, ändra klockan är idiotiskt, alla jag känner tycker likadant, det ställer bara till oreda, jag försover mig jämt oavsett åt vilket håll man ställer klockan, blir fel i huvudet när man rubbar tiden. ;-}

Anonym sa...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sommartid
http://sv.wikipedia.org/wiki/Vintertid

Intressant läsning!

Chock Dee
Hans Abrahamsson

Nille sa...

Tony: du beskrev med en mening det jag försökte med en helsida :)

Hans: tack för det, skall försöka få tid att klippa in dessa i texten