söndag, oktober 28, 2007

Nu är det dags för november utmaningen!

Hade en diskussion på jobbet i förra veckan om just november. Tydligt är att för de flesta är november till februari typ gå i dvala och bli över med. Känner mer och mer att detta är ett mönster som måste brytas. Lätt för mig att säga kanske men varför skulle det egentligen vara lättare för mig.

Kanske för att jag har tittat på lådan utifrån?

Hej hopp ekorrhjul!

Nä, det är väl nu man skall ta semester och må bra, nu när man behöver det som mest. Bra förslag tyckte någon, men dyrt med flyg ju. ???

Vad är det för fel på skärgården?

En öppen brasa och höststormar med sina nära och kära. Är de inte det vi behöver mer av just när det blåser snålt?

Semester på sommaren känns ganska onödigt tycker jag. I alla fall om man stannar kvar i Sverige. Sverige är ju hur bra som helst på sommaren i vilket fall så varför lägga bränna allt krut då? Själv jobbade jag hela sommaren nästan. Tycker det är ganska så mycket mer av dagarna kvar när man kommer hem från jobbet på sommaren än vad det är nu. Ungarna är ute och leker mer. Man måste inte bada varje dag och måste man det så går det oavsett.

Nä du, det är nu på hösten man behöver kvalitet i sin tillvaro. Bryt mönstret.

2 kommentarer:

elin sa...

Du börjar med lätt för mig att säga kanske... och det är väl lite så att det är lättare sagt än gjort. Vi brukar absolut försöka göra det mesta av den mörka årstiden (Skansen är jättetrevligt även om det är molnigt och nollgradigt o.s.v.) men att ta långsemester under vintern är svårt när dagmamman har stängt sex veckor varje sommar. Det innebär ju att den mesta semestern MÅSTE tas ut då.

Fast vi brukar satsa på weekends istället. En tripp till Köpenhamn står först i tur för tillfället. Och teater och stand-up komiker är ett annat sätt att liva upp tråkiga höstkvällar. Och umgås med folk! Tända ljus, äta gott och bara njuta av mörkret och varandra. Det kan vara lite svårt att hinna ut i ljuset på vardagarna men desto viktigare att göra det på helgerna istället.

Men helt klart en bra påminnelse - att vi ska ta tillvara på även denna tid!

Maleé sa...

Lycka till... det finns några bra saker med november som att man hinner läsa många böcker!