måndag, oktober 15, 2007

Det börjar bli mörkt, och tidigt

Och det håller i sig. När klockan ringde i morse var det fortfarande mörkt. Klockan var visserligen bara 07.00 men ändå. Mörkt var det. Kommer man sedan inte hem förrän 18.00 så är det redan mörkt. Vad jag försöker säga är att det är ganska mörkt nu.

Tokigt för barnen bara eftersom de inte springer ut på samma sätt som när det var ljust. Visserligen verkar de ha fullt upp här hemma men ändå.

Vad gör man i mörkret då?

Jo man fixar sig igenom det. Det vänder ju snart.

Barnen fick precis en liten låda skickad från Hans (Olof och Nils pappa) innehållandes en massa nya barnfilmer inklusive thaital. De sitter som limmade framför tv: n. Vi gör undantag med tv reglerna om det pratas thai. Hans är en av papporna som var med från början med barngruppen. Han jobbar på mina tjejers förra skola, Udomsuksa, i Bangkok. Något genant när det smög fram att han läst på min blogg. Jag hade ju skrivit ganska mycket om hans skola. De Internationella lärarna hade tydligen haft ganska så kul åt den. Jag skrev väl om det som de levde i.

Själv börjar jag känna att det börjar rycka i fixarådrorna. Vi vet ju inte om det är en hallucination eller inte förrän motsats är bevisat men idag har jag skrivit en annorlunda shoppinglista. Vi behöver köpa ganska så mycket saker. Varma lampor som lyser upp vintermörkret. Hallmatta som tar gruset. Och kanske kanske även en soffa. Det känns som om soffan bromsar mycket. Svårt att köpa vardagsrumsmatta och gardiner, lampor, bord innan man har soffan eller hur? Gör jag tvärtom blir det ju risk för att det blir stört omöjligt att hitta en soffa som passar in.

Jag har letat på blocket. Tänkte att det fanns mycket att spara här. Det känns som om jag letat färdigt där.

Jag letar efter typ en MIO Hollywood XL. IKEA Karlstad och Kramfors kan kanske gå. Färg mörkgrå eller mörkbrun.

8 kommentarer:

niklas sa...

Du är positiv idag. "mörkret vänder snart tillbaka" tycker jag var klockren när vi är i mitten på Oktober.

Har du satt in någon köpes annons på blocket?

Lagers tabberas sa...

Skitsamma - glöm alla inredningsbilder man har framför sig. Med ungar hemma blir det i alla fall inte så designat.
Vi köpte miosoffa till ett bord och det gick bra ända tills bordet pajade och vi hittade ett nytt 50 tals på kupan som bara var så dj-a snyggt, men som inte alls passade till MIO soffan i rött. Så snubblade vi över en sprillans ny (nåja) 50 tals skinnsoffa i rött läder på myrornas när vi var där bara för skoj skull och den passar inte i he-e till röda MIO soffan och inte alls till 40 tals fåtöljerna med broderad sidenklädsel och funkislinjer i träramen. Och eftersom min dotter flyttade hemifrån tog hon med sig mina stringbokhyllor i original vilket fick oss att köpa en vägg - inglasad för böckerna och då fick vi flytta de arkitektritade järnbokhyllorna runt om och det stora köksbordet åkte från köket så det blev matplats vid böckerna och 1700 talts ekbordet är i köket och blir förstört av fil och kaffe och te. Alla ytor belamras av barbissar, kritlådor, dockkläder, läxböcker, närvarolistor, föräldrabrev och annat krams - räkningar och post, tidningar och gamla chokladpapper. Glöm designen!
Tabberaset mitt i livet.

Anonym sa...

tjo
läser din blogg frekvent, och har faktiskt själv funderat på den miosoffan du har på bilden. Dock hittade jag en i mitt tycke snyggare soffa som även är till ett bättre pris hos www.living.se Magnum heter den, även largo är ganska fin.. aja anyway jag har beställt en magnum :D
Är själv hemkommen från bkk, dock var jag bara där i 6månader, men har ångest över att vara hemma, nåt tips? :)

Nille sa...

Niklas: Ja, vad skriver man... :)

Lagers: Du har nog rätt där. Det oroar mig att lägga dyra pengar på något som vi sliter ut på nolltid

Anonym; Välkommen till verkligheten! Mitt tips, skaffa barn blixtfort. Livet i Sverige blir så mycket meningsfullare då :)

Tack för tipset om soffan. Du kan väl höra av dig när du fått din? Jag vill verkligen ha VÄLDIGT slitstakt tyg och en HÅRD soffa.

Tony sa...

En stenbänk kanske? ;-)

Guava sa...

Gillade också "mörkret vänder snart tillbaka". Det är sann optimism det. Eloge till dig. :)

Men det är väl nästan som att komma hem till Bangkok igen, om man ignorerar vädret...

Nille sa...

Tony. du vet nog inte hur rätt du egentligen har

guava: sant. jag skulle tro att just nu påminner natt och dag väldigt mycket om Thailand. Och det var ju inga problem ÅRET RUNT I 11 ÅR!!!

Vaffan, och så vänder det tillbaks snart ju :)

Fast det är liiiiite kallt.

Maleé sa...

Håller på att läsa ikapp - har varit urkopplad ett tag. Ser att det svenska mörker-tänkandet och fixar-lustan redan har dig i sitt grepp! Lycka till med stenstarka soffor och lååånga nätter ;-)