fredag, oktober 26, 2007

bulletpoints & powerpoints

Det känns som om mitt liv numer handlar om just detta, skicka bulletpoints och göra PowerPoints. Dessutom känns det som om det är just det som räknas, hur väl man presenterar det arbete man gjort. Inte att man gör det. Intressant.

Det var också precis det här jag fick höra innan jag började på nya jobbet, eller ja, kanske långt innan, att jag inte skulle tro att stora internationella företag är så jävla effektiva som man kanske många gånger tror. Nu menar jag inte att de är dåliga utan bara att det är annorlunda mot vad jag förväntat mig. Folk sitter och skyddar sina positioner snarare än strävar framåt.

Hur har man råd med detta. Vart kommer alla pengar från?

På små företag är det snabba puckar och raka rör. Korta beslutsvägar och full fart framåt. Och på budget. I alla fall av det lilla jag sett. Problemen har snarare varit att dokumentera, informera och göra processer, men nu är det precis tvärtom. Det är det enda man gör. Finns det inget mellanting?

Det finns ju en viss chans att det är jag som inte passar in men det är en skrämmande tanke som jag inte gillar att leka med.

Jag har inte ens en halv livstid kvar att finna svaret.

Nu är ju frågan om jag skall släppa det jag tror på, skaffa andra mer egoistiska mål och bara trampa vidare. Tycker redan nu att jag spenderar löjligt mycket tid på ovan nämnda arbetsuppgifter samt att övertyga om varför vi skall göra på just det sätt jag kommer fram till är det bästa. Jag är definitivt sämre på dessa 3 moment än vad jag är på att jobba. Skall jag lägga om kursen, det är frågan? Kan jag?

Inte konstigt att det finns konsultfirmor. Någon måste ju jobba också.

2 kommentarer:

MangeUdon sa...

"Inte konstigt att det finns konsultfirmor. Någon måste ju jobba också"

He,he...det var mig ett riktigt slående uttryck som jag lär anamma i det verkliga livet! Jag ska pinga upphovsmannen innan jag slänger mig med frasen dock ;)

Mvh/
Mange (som följer och uppskattar din blogg , lite annonymt i kulisserna)

Nille sa...

Alltid kul att höra att någon upskattar min något annorlunda verklighetsuppfattning :)