tisdag, maj 22, 2007

Besök på öppna förskolan

Öppna förskolan var en intressant upplevelse. Organiserat som vilket dagis som helst, men med föräldrar delaktiga. Gratis, och fika till självkostnadspris. Tyvärr har de bara öppet några dagar i veckan så det gäller att passa på. Man kan förstås hatta runt också, eftersom det finns ungefär 5 öppna förskolor i var kommun, med olika öppettider. Tydligen kan man även besöka andra kommuner, så som vi gjort denna vecka (Upplands Väsby). Fröknarna var väldigt nyfikna på oss, och vi på dem förstås. Miljoner frågor, annars harmoniska människor kändes det som. Man blir lite avundsjuk när man träffar på människor som hittat så rätt här i livet.

Josefine och Sebastian var lite lugnare medan Emily var delaktig i det mesta. När de andra barnen stod och dansade (läs hoppade) till pippi sången dansade Emily som en fullvuxen kvinna. Visste inte om jag skulle vara stolt, eller rädd för att bli ställd mot väggen. Detta har de ju fått lära sig i skolan, att dansa snyggt och vara sexig. Skolan i Thailand kan vara intressant.

UFO känslan är stark och visar inga tecken på att avta. Underligt att man kan känna sig så utanför!?

2 kommentarer:

niklas sa...

Så öppna förskolan har flera "dagisfröknar" per skola, eller är det bara en person där som på något sätt övervakar verksamheten?

Det här är inte det samma som "Parkleken" som fanns när jag var liten, eller?

Berätta gärna lite mer om den öppna förskolan.

Nille sa...

Nej fasen, inte alls som parkleken. Det är som ett riktigt dagis med flera fröknar. Skildnaden är bara att föräldrarna får hålla ordning på sina egna ungar. En fröken läste bok, en sjöng och lekte, en annan höll i pyssel. Visserligen var det en av de större i vi var på, men ändå.

De har inte varje dag, och det är största problemet. Kanske ett bra ställe för Plair att lära sig svenska.