torsdag, maj 24, 2007

Nice Shop i Bangkok

Jag saknar min lilla närbutik i Bangkok något.

Försökte köpa skokräm för att snygga till skorna, och en stjärmejsel för att fixa Plairs Thailändska Nokialaddare, men vart mäkta förvånad när varken närbutiken eller prisextra kunde hjälpa oss?

Jag kom ihåg en utbytesstudent som kom till Bangkok för många år sedan. Han var lyriskt över sortimentet i vår lilla närbutik, Nice Shop som den hette på den tiden. Nice Shop lade ner när 7-eleven kom till byn. Nu blommar de upp igen, eftersom 7-eleven flyttar in i deras gamla lokaler.

Det var en mycket sympatiskt familj som körde Nice Shop. Vi var tjenis med dem alla åren, även efter igenbomningen, eftersom de bodde i kåken. Kul att något nu händer i lokalen som stått tom så länge. Områdets bästa lokal skulle jag vilja säga.

Riktigt smart att dra sig ur i ett så tidigt skede. Samtidigt öppnade en annan familjebutik upp lite längre ner på gatan...

4 kommentarer:

Håkan sa...

Det som inte fanns på Nice Shop fanns inte att köpa någonstans : ))

Enis sa...

Nille

Jag säger bara Claes Ohlsson, där hittar du allt en man behöver

Hasse sa...

Svärmor har en sån där affär som har lite av varje. Ris, öl, is, plaströr, fiskespön, cigaretter, råttfällor...fast inte är den som Claes Olsson...å andra sidan bor det inte många i den byn...

Nille sa...

Japp de är härliga sådana där butiker. De har allt - även sånt som inte säljer. Denna har visserligen blivit utbytt mot en 7 Eleven.