torsdag, maj 31, 2007

Dagisplatser på Växhusets förskola

Det gick fort. De ringde precis från kommunen och lät meddela att vi har platser på Växhusets förskola from 13 Augusti, men bara för Sebastian och Josefine. 5 minuter efter det kom det ett e-brev med samma budskap. 5-års gruppen var tydligen full som det såg ut nu men eventuellt skulle de kunna få till något. Det vore ju ett himla extrajobb om Emily gick på ett annat dagis.

Detta även fast vi inte står i kö förrän från första Oktober. Hade tänk ändra det datumet, men det verkar ju inte behövas.

Samtidigt budgeterar vi med att Plair skall gå på föräldrapenning en tid, men kanske det inte var tänkt att vi skulle utnyttja detta för Emily alls. Kanske vi blir tvungna en tid? Trist för Josefine eller Sebastian att bara gå någon månad. Det känns som Emily är den som mest behöver det. Vilket dilemma, både för oss och dagiset. Det bästa vore om de skrapade fram en plats åt Emily, och vi kunde nypa den och Sebastians, och Plair kunde vara hemma med Josefine en tid. Tror jag.

I morgon skall vi i alla fall besöka dem. 2 minuters gångväg, rakt igenom skogsgläntan bakom lekplatsen.

Det är mycket med det världsliga.

1 kommentar:

Håkan sa...

Kolla upp innan ni bestämmer er för att ha barn på dagis och hemma samtidigt. Olika från kommun till kommun, i Huddinge gäller max 15 timmar/vecka på dagis om man är hemma på föräldrapenning med det andra barnet. 15 timmar är bättre än inget tänkte vi först men det blev bara jobbigt för vår son som blev tvungen att gå hem mitt i leken så han fick vara hemma han också till slut.