onsdag, maj 30, 2007

Det lokala apoteket, på min gata i stan

Trodde att jag växt ifrån det men blir nu osäker. Har under alla mina år i Sverige haft problem med halsflussliknande sjukdomar. I Thailand har jag insjuknat kanske 1-2 gånger (14 år) med dessa symptom. Insjuknade förstås nyligen i något liknande. Kan det vara som så att värmen har hållit mig fri från denna sjukdom, eller är det bara en tillfällighet?

Nu när jag VERKLIGEN behöver vara frisk, är jag sjuk…

Carabao i morgon kväll ligger helt klart i farozonen, och som det ser ut nu är det avskrivet.

Fotboll och grill på Lördag, och Emily och Sebastians kalas på Söndag, borde vara lugnt. Är det inte bättre imorgon får jag ta mig ner till vårdcentralen för ett antibiotika recept. Annat var det i Bangkok. Ner till apoteket, köpa en påse gott och blandat, och bli frisk över dagen, nästan gratis.

Just det, i Thailand är det också tryck i grejorna!

Man skulle handlat med sig lite mediciner från Thailand, speciellt antibiotika. Om inte annat, skönt att slippa gå till läkaren när man är ordentligt sjuk. Som jag minns det från Sverige tog det väll en 3 dagar innan åtminstone antibiotikan kickade in på allvar. Jobbigt som tusan. Måste försöka få tag på min gamle apotekare i Bangkok. Hon var vänlig och hjälper nog till att skicka lite har jag en känsla av.

Jag minns en händelse från Bangkok och studietiden. En annan kompis hade samma problem och vart ordentligt sjuk. Faktum var att han hade resor värre problem med sina halsmandlar än vad jag hade.

Hans thai på den tiden var avsevärt mycket sämre än vad han själv tyckte, och det kunde ibland skapa lustiga missförstånd. Däremot var han en jäkel på att gissa vad personerna försökte säga. Den här gången gissade han fel. Hans dåvarande flickvän ringde upp oss och bad oss komma till sjukhuset där S just vaknade från en operation. S berättade att doktorn bara hade skrapat lite på hans tonsiller. Han hade varit nedsövd och det hade gått ganska smidigt lät han meddela.

Nu var det dock på det viset att doktorn hade tagit opererat bort hans halsmandlar helt…

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tryck i dig lite Treo comp. Antibiotikan är nog samma här som där,bara lättare att få tag på.100mg doxycykin(Vibramycin)är väl standard där också? Krya på dig.
HT

Tommy sa...

En vän har vid två tillfällen försökt skicka lite piller från BKK till mig i Sverige men de har aldrig kommit fram. Däremot gick det bra åt andra hållet när jag bodde i BKK och syrran skickade över blisterkartor i madrasserat kuvert från Sverige. Kan vara en idé att prova olika typer av försändelser kanske?

mamma sa...

Hmmm

elin sa...

Tur att det bara var halsmandlarna och inget annat...

Krya på dig!