måndag, maj 28, 2007

Första bussresan

Gav tydligen inte mersmak. Sebastian hade sovit som en stock när de skulle på bussen tillbaks hem från öppna förskolan i Upplands Väsby. Kallt och duggregn var det också. Att komma på bussen med en tvillingvagn var tydligen lättare sagt än gjort med en sovande 2 åring, och 2 tjejer. Mary hade ju sina egna 2 så där var inte mycket hjälp att hämta. En äldre dam hade tydligen hjälp till.

Det första frugan sa när jag kom hem var:

- NEVER AGAIN

Sverige sparkar henne i ansiktet hela tiden tyvärr!

7 kommentarer:

niklas sa...

Åka kommunalt är ju något man måste vänja sig vid när man bor i Sverige. Jag förstår iof att det förmodligen är mycket bökigt att få in en tvillingvagn på bussen.

En annan fråga: När får man börja övningsköra med en Thailändsk medborgare i Sverige?

elin sa...

Ja tvillingvagn låter tufft om man är själv. Synd att det inte var fler som erbjöd sig att hjälpa till. Jag brukar säga till om ingen erbjuder sig men det är ju svårt för Plair... Sen beror det lite på vad det är för buss. En del är jättelätta att komma upp med bred dörr och utan trappor medan andra är jättejobbiga. Jag hoppas Plair har bättre tur nästa gång.

/Van bussåkare (fast med enkelvagn, inte tvilling)

Nille sa...

Det skulle förvåna mig mycket om man inte kunde börja ta ett svenskt körkort så snart man har ett UT.

Synd att Plair aldrig körde något i Thailand. Det hade ju varit perfekt med några hundra timmar i bagaget.

Du har rätt, det finns ingen anledning att INTE övningsköra.

Maleé sa...

Kom ihåg att övningskörningsreglerna är helt nya och mycket tuffa! För att någon ska få övningsköra krävs lämplighetstillstånd samt att den som personen ska övningsköra MED måste gå på kurs innan man börjar!

Håkan sa...

Kan nog ibland vara en fördel att inte ha kört i Thailand också. Frugan (20 års bilkörning i Bangkok) fick som bilskolläraren här i Sverige sa "avprogrammeras" : ))

Nille sa...

Håkan: Tack för det goda skrattet :) Tvivlar inte en sekund på att du talar sanning ....

Malee: Det var dystra nyheter. Mina 5 år som bilförare i Bangkok lär ju inte ha gjort mig till en "bättre" svensk bilförare.

Håkan sa...

Flasha med helljuset betyder ju "HÄR KOMMER JAG!!" i Thailand men här i Sverige "varsågod, jag släpper fram dig", sen det där med att braka rakt ut i korsningar........
Nu var det inte riktigt så illa utan hon tog sitt svenska körkort på runt sex stycken lektioner och på första uppkörningen : ) Det var mest rent allmänt som bilskolläraren sa det där om att många som kommer från utlandet kan behöva avprogrammeras...hahaha