måndag, juli 09, 2007

Dagisplatserna kommer och går

Först hade vi alla 3 hos en dagmamma i november, sedan inte. Sedan hade vi Sebastian och Josefine på dagis redan från augusti, men Emily inte. Sedan fick Emily plats hos dagmamma i november. Sedan bytte vi dagmamman mot ren förskola och fritids med start redan i augusti för Emily. Då erbjöd dagmamman Emily plats från augusti och vi skrev kontrakt.

I morse ringer dagiset där Sebastian och Josefine redan är klara och erbjuder en plats för Emily i deras ”stora” grupp. Förra veckan ringde de och erbjöd oss plats i deras ”mellan” grupp, som en nödlösning, men den avböjde jag. Efter lite beslutsvånda avbryter vi det nyskapade kontraktet med dagmamman (tydligen kan man göra det innan det påbörjats) och bekräftar att vi tar den senaste platsen vi erbjudits. Dagmamman är på semester utomlands och låter via sms meddela att hon inte kan ta lyssna av svararen där jag pratat in ett luddigt meddelande. Jag funderar på att skicka henne ett sms. Men tvekar. I vilket fall behöver hon nog veta detta så snart som möjligt.

Jag vet att dagmamman med Emily tog sig ett barn mer än vad hon brukar, så förhoppningsvis så ställer vi inte till det alltför mycket för henne.

Dagmamma eller dagis, ja, jag tror det beror på omständigheterna. Vår dagmamma var helt klart ingen normal dagmamma, eller i alla fall inte en sådan jag hade på näthinnan innan man mötte henne. Förskola hemma var mitt intryck. Fördelen med dagmamma måste ändå vara att barnen får mer utrymme, och vissa barn behöver det onekligen mer än andra. I ärlighetens namn är jag inte säker på att jag hade nappat på Växhusets (dagisets) erbjudande om det hade gällt Josefine.

Jag tror att Emily passar för dagis och stora grupper extra mycket, och Josefine kanske mindre. Visst finns säkert möjligheten att flytta över Josefine till Bushuset (dagmamman) nu när Emilys plats ställs till förfogande, men nu kör vi dagiset för alla. Detta är ett rent bekvämlighetsbeslut. Blir det några problem i framtiden vet vi att det kanske finns en utväg.

Ps. Det var en regning men trevlig helg hos Linus och Ingela i Oskarshamn. Jag kommer klistra upp bilder så snart jag får tid.

2 kommentarer:

elin sa...

Vad skönt att ni fick plats för Emily på samma dagis. Jag tror absolut att det är det bästa för henne. Skönt också att ha dem alla på samma ställe.

Nille sa...

Ja, detta var skönt, och speciellt skönt eftersom det var just Emily. Många bitar har fallit på plast de senaste veckorna. Peppar peppar ta i trä