söndag, juli 29, 2007

Hallå, finns det någon stenbords-expert där ute!?

Johan som driver mäklarsajten iThailand.se skrev ett träffande inlägg på thailandsforumet i en diskussion som handlade om första resan till Thailand. Jag är bara tvungen att återge den här också :)

Ett gott råd är att inte lyssna på s.k. stenbords-experter (Thailand måste ha bland världens högsta kvot på stenbordisar, du kommer märka detta...)

Definition stenbordsexpert: Benämnd efter sin favorit omgivning vilket innebär ett stenbord utanför en supermarket. Mår bäst i flock med andra stenbordisar men gärna med en outsider att indoktrinera i sin vishet. Lätet ökar i takt med gruppens storlek. favorit dryck är det som säljs billigast på just den supermarket som de häckar utanför, måste dock vara alkoholhaltig, ofta Chang eller Archa men kan variera med olika promotions. Klädsel består av shorts (ofta med urinfläckar) och linne -kopior köpt nära favvo-supermarkan, urblekt. Flip-flopps. Ses ofta med sönderkliade mygg bett på benen. Ålder, oftast medelålders och uppåt men förekommer ibland från åldrar från 25-30 år. Språk särpräglas av svenska med kvarhängande dialekt och dålig eller oförståbar Engelska, ljudvolymen ökar med alkohol intag och flockens storlek. Det finns även tyska och Engelska stammar. Den svenska stammen kan identifieras av att de ibland bär träskor istället för flipp-flopps då lätet kan vara oidentifierbart efter många timmar på stenbordet. Ofta hockey frilla eller flint med överkammat, flottigt hår. Utger sej för att vara expert på allt ifrån visum, kvinnor, husköp, shopping, investeringar, byggnation, driva företag o.d. expertisen är en blandning av egna misslyckanden, expertkollegers misslyckanden samt egendiktad information och efter stenbordssessioner utrönad vetenskap. Expertisen är alltså centrerad runt det som inte är möjligt (eller det som stenisen tror sej vara omöjligt eller inte förstår). Stenisen delger sej mycket gärna av sin kunskap. Förekommer med stor övervikt runt de av charter turister populära sensations destinationer som NaNa, Bangla och walking street. Kan vid sällsynta tillfällen ses i förvirrat tillstånd kring de mer attraktiva turistmålen som China town etc. men då helt utan läte och ensam.

Om du beter dej väl, ser bra ut etc. kommer thai tjejerna bli mycket intresserade, men ett gott råd är att ta det lite försiktigare här en hemma. Det hånglas mindre på dansgolven här... det är ju också mindre tänkbart att du hittar din dröm tjej på en 2 veckor tur. Chansen att du hittar en pang brud i Sverige under två veckors intensivt raggande är väl heller inte så stor, du hade nog blivit sedd mer som desperat i båda länderna...
Var dej själv, chill out och som någon sa tidigare i denna tråden +ge gärna komplimanger, utanför det av Mona Salin förstörda Sverige tas det gladeligen emot utan att man blir beskyllt för sex trakasserier eller dylikt, termen som oftast används brukar vara gentleman.


Ganska kul, eller hur?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, har jag faktiskt märkt någon gång. Men för det mesta brukar det stå lokal törstiga förmågor:)

mvh b-tung

Guava sa...

Fast jag vet inte vilka som är värst. Dessa stenbordisar eller de två timmar gamla allvetarna...