söndag, juli 01, 2007

En helg på Valdemarsö

Helgen spenderade vi med goa vänner på deras sommarställe på Valdemarsö som ligger i sjön Valdemaran i Södermanland. En åktur på nästan 2 timmar tog oss till Flens kommun där paradiset är beläget. Sedan var det bara en gångbro på ett par hundra meter innan vi var över. Detta är alltså kompisen från Bangkok, Niklas, barndoms marker. Niklas och Dee är på tillfälligt besök över sommaren. Ytterligare en kompis med barn i ungefär samma åldrar som mina (Meija är 2½ år och Oden 8 månader). Att även Plair och Dee är goda vänner sedan tidigare gjorde ju inte vistelsen sämre. Även Niklas föräldrar var på plats och förgyllde tillvaron, och det fanns gott om rum för oss alla. Hela 40 år har de haft stället. Tänk vad mysig. En liten familjegård. Det skulle man ha. Vilket härligt arv att lämna efter sig.

Det vart maskgrävning och fiske förstås. Napp efter bara några minuter. Barnen stormtrivdes även om fisket satt långt inne. Vi var tvungna att vänta ut regnet först.

På denna länk har ni lite fler bilder från helgen på Valdemarsö. Bilderna får tala för sig själva. Jag hoppas vi hinner ut en sväng till innan de åker tillbaks till Bangkok.

4 kommentarer:

elin sa...

Det ser verkliegen idylliskt ut! Jag förstår att det var mysigt!

Lagers tabberas sa...

Det var på Valdermarsön som Jan Lindblad hade sina tigrar gående fritt. En god vän till mig, tyvärr bortgången sedan några år, hade sina föräldrars sommarställe där med båt och hela baletten. Vi åkte ner några gånger från Stockholm och "båtade" efter stranden där tigrarna iakttog oss lojt.

Nille sa...

Jag tänkte precis skriva - världen är liten, men ångrade mig och skriver Sverige är litet :)

Det är lite väl mycket sammanträffanden av detta slag sedan jag flyttade hem, mot vad jag är van vid :)

niklas sa...

Kul att ni trivdes fast vädret var så dåligt. Fantastiskt att du lyckats fånga några solglimtar.

Tigrarna var på en ö som heter Stenön och ligger väldigt nära Valdemarsön i sjön Valdemaren. Lindblad blev tvungen att flytta dem efter det att en av tigrarna simmat över till fastlandet och skrämt slag på en tant som stod och lagade mat i sitt kök.