onsdag, december 19, 2007

En sak jag saknar

En sak jag saknar mycket från Thailand är att spontant kunna gå ner hela familjen på den lokala restaurangen, käka och dricka det man vill och komma undan med en hundring. För hela familjen. Värmen supersaknar jag inte men ljuden, folk i rörelse, det saknar jag. Efter ett tag gör man det inte varje dag men det är skönt att kunna ta till när tråkigheten kryper på. Det blir ju vardag i Thailand med.

3 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

...eller springa ner efter en somtam på marknaden och bära hem allt annat av ätbart när som helst i stort sett, på dygnet i plastpåsar - lite syrlig mango med saltsockrig chili.
Jag kommer ihåg när jag var i Paris första gångerna bara 17 år gammal och att kunna gå ner till en dygnetruntöppen drugstore och handla färdiglagade kalvkotletter till ett pris som då man inte var i närheten av i Sverige och desutom en flaska rötjut till. Och vi här hemma är annu inte ikapp.
(jo vad gäller färdiglagad - pröva charkbutiken runt hörnet från Dig Percys. Det är nog rejäla köer nu, men rackarns vilken kalvsylta, vilka biffar, vilket kött, grisfötter, korvar och deras potatisgratin är en dröm, wallenbergarna likaså, lindströmmarna också och den där älghackebiffen med grekost och oliver!)

pappa sa...

Jag instämmer att Percys kött är en pärla.

ang granen du får fästa den i taket, fyll inte vatten
över skruvarna, tur att ni inte har katt.

Guava sa...

Saknar du ljuden? Är du sinnesförvirrad eller? Jag saknar tystnaden...

God Jul på er. Hoppas ni får en vit jul.