torsdag, september 20, 2007

Åk till Thailand och tjäna pengar

Varför inte?

Jag tänker själv göra det. Det finns massor av saker man kan passa på att göra när man är där som tillsammans kan spara en mindre förmögenhet. Man kanske inte kan göra tjäna pengar resan varje år men varför inte vart tredje?

Först och främst åk utan bagage. Handla väskor och kläder på plats. Börja med Thailands motsvarighet till COOP, Tesco / Lotus. De säljer massor av restpartier och där handlar du kläder till tillverkningspris. Långtifrån allt är bra men man kan hitta massor av riktigt balla saker. En t-shirt för 30 kr, shorts för 40 kr, jeans för 60 kr, skjortor för 50 kr och så går det på. 20 plagg per skalle gånger 80 kronor blir en del. Glöm inte köpa på dig ett par årsransoner av förbrukningsartiklar som tandborstar, rakblad, bindor, mm.

Lite klassigare kläder hittar ni på The Mall. Här ställer modehusen ut och du kan fynda. Massor att spara om du vill ha äkta med märke. Skjortor och byxor mellan 200-300 kronor. Massor av märkeskläder för alla åldrar så passa på att byt ut H&M prylarna. Här sparar du in ett par tusenlappar i ett kick.

Ser du dåligt? Perfekt, för då kan du börja tjäna riktiga pengar utan för mycket arbete. Du behöver både vanliga och solglasögon. 500-1,000 kr paret betalar du inklusive coola bågar. Dra till märkesshoppen så tjänar du ännu mer. Kanske behöver du kontaktlinser och i så fall betalar du ca 75 kr för 6 st månadslinser. Allra mest tjänar du på att göra en laser operation. 8,000 kronor för båda ögonen. Visserligen måste du följa upp på detta hemifrån men det kan nog löna sig ordentligt oavsett.

Tänderna då, hur har du det med dem då? Byt ut några. Gör en brygga eller 2 där du gjort nödlösningar. Gör dem vita med den senaste lasertekniken. Priset är ungefär 20% av det du betalar i Sverige. 20,000 kr per skalle bör man kunna spara ganska enkelt.

Andra skönhetsingrepp som lockar? Kanske jag har glömt något. Thailand har allt.

Ja just det. Det är ingen bra ide att skjuta upp allt till sista dagarna.

3 kommentarer:

niklas sa...

Jag skulle aldrig betala 8,000 för att operera ögonen. Tror de flesta seriösa tar runt 65,000 THB för båda.

Martin sa...

byt ut tjänar till sparar.. knappast så att du går i plus, du spenderar bara mindre

Nille sa...

Martin: Nja, var inte så säker på det. Om man verkligen ville tjäna på att åka varför inte?

Det räcker egentligen med att ha 2 dyra tandläkarbesök framför sig för att biljetterna för alla skall vara mer eller mindre betalda.

Några andra nödvändiga kirurgiska ingrepp?

Fyll upp garderober.

Lev samma liv som i Sverige och du kostar inget i uppehälle.

Hyr ut lägenheten.

Jämför detta med att stanna i Sverige och göra exakt samma sak och jag tror du ser att du TJÄNAT på att åka till Thailand.

Nu var visserligen allt detta skrivet med en nypa salt och på skoj. Jag hoppas de flesta fattade den poängen. Klart man inte kan tjäna pengar på att spendera pengar.

Hoppas jag inte gjorde dig för besviken om du lockades hit av rubriken :)