måndag, november 20, 2006

Bankomaten åt upp mitt kort

Jag kom precis från banken där jag fixat ett nytt ATM kort. Det förra glömde jag kvar i maskinen där jag bor. Jag gjorde ett uttag och blev stående med kvittot, när jag som vanligt tyckte balansen var ganska mycket lägre än vad den skulle vara. Funderare som jag är så försvann jag in i min egen värld en stund. Tillräckligt för att glömma kortet.

Sekvensen för att få pengarna, kvittot, och sedan kortet är fel tycker jag. Lätt att glömma kortet eftersom det är det sista du får, ganska många sekunder efter det andra.

Det tog i alla fall 3 dagar innan jag saknade kortet. Ytterligare 4 timmar att spola tillbaks tejpen till senaste gången jag sett kortet. Som tur var åkte det nog in i maskinen för inget saknas.

Med pass, arbetstillstånd, och bankbok gick det lätt som en plätt att fixa ett nytt kort. Det andra var trasigt så jag hade behövt göra detta ganska länge i vilket fall. Ytterligare en milstolpe avverkad.

Andra bloggar om: , , , ,

10 kommentarer:

Annie alias UFOt sa...

Puh. Tur att det fixade sig smidigt och du slapp stå där med länsat konto....
Det verkar som om diverse bankomatbedrägerier blir allt vanligare i Sverige, förresten.

diana sa...

Jag får mitt kort först, sen pengar och sist kvitto. Det finns en tanke bakom det alltså :)

Nille sa...

Annie: Ja, det var med spänning man väntade på kontouttdraget där inne på banken. En värre sak...

Jag fick flyga till Singapore för en borttappad internet kod för Handelsbanken..

Diana: Jag hoppades att någon skulle skriva just det :) Annie var inne och fingrade på Asiatisk logik i förra veckan och Guava hängde på. De diskutrdade husnummer bla. Det kanske finns en logik här som vi inte förstås?

En annan sak. Det är förbenat omöjligt för mig att lägga kommentarer på din blogg. Vet inte om de klassar min ip som spam eller något..

Johan sa...

Jag ser ju hellre att automaten snor mitt kort än att den snor mina pengar.

Det har hänt mig två gånger.
Andra gången utanför Ministyr of LAbour. Skulle ta ut pengar till arbetstillståndet. Allt fungerade som vanligt, med undantaget att det inte fanns några kvitton kvar. OK tryckte jag, det gör inte något, ge mig mina pengar ändå. Räkna, räkna, kortet kommer men inte några pengar.
OK, försök igen. Då funkade det. Men nästa gång så saknades det 1000 baht på kontot. Så Minuten snodde mina pengar.

Första gången var värre. Då använde jag mitt svenska visakort. I Hua Hin. Skulle ta ut 20,000. Maskinen räknade, men kom sen tydligen på att den inte kunde trycka ut så mycket pengar genom springan i 500-lappar... Så då fick jag ta ut 10,000 istället. 2 gånger. Allt frid och fröjd, tills jag får ett förvånat mail från pappa därhemma i Sverige som undrar vad jag håller på med som tar ut 40,000 samma dag.

Det tog över ett halvår innan jag fick tillbaka pengarna.

Nille sa...

Johan: Hellre kortet än pengarna, instämmer. Jag som varken räknar pengarna jag får, eller kollar mot kontoutdrag... Jag skall nog börja göra det. Ibland känns det som om de sinar lite väl fort...

Malee sa...

Iofs är det bra att maskinerna äter plast så inte tjuvar tar korten - men bättre om man inte får pengar förrän man tar ut kortet som hemma i Sverige! Upptäckte häromdagen att ett kort saknades (har flera - känner mig själv) Kollade på nätet, mina pengar var kvar. Puh! Min man säger att jag borde ha nån typ av senilsnöre på mina kort, undrar va han menar med det? :-)

Nille sa...

Malee: Om min fru fick bestämma skulle jag ha senilsnöre på allt. Och om jag fick bestämma skulle hon ha det med. Det kan bli lite rörigt hemma så vi hoppar över det :)

Barnen springer ju runt så mycket..

Malee sa...

Kanske bäst du sätter senilsnöre på barnen också, hahaha!

diana sa...

Väldigt konstigt att du itne kan kommentera på min blogg! Jag har inte ändrat på nåt, men det har ju inte du heller? Jag får undersöka på nåt sätt.

Nille sa...

Diana: Jag tror din blogleverantör har problem med spam och att min ip ogillas, kanske rentav bara för att den kommer från Thailand.

Det har varit bökigt alltid, men nu är det omöjligt sedan min sista kommentar.

Det kan nog räcka med att gnälla lite.