tisdag, november 21, 2006

Återbesök på Jatujak Market

Den här gången skulle vi möta upp vår flip-flop tillverkare samt försöka finna ut en leverantör av Thai silkes produkter, framför allt dekorativa produkter (tallriksunderlägg, dukar, mm). Allt vi funnit över Internet har varit alldeles för dyrt. Det var hela familjen som gav sig iväg. Med barnvagn forcerade vi de trånga gångarna, många gånger med våld.

Flip-flop tillverkaren har sin fabrik i Nonthaburi så det passade oss bättre att möta upp honom där, i hans butik i Jatujak, även om det är på helgen och ganska stimmigt. Han hade med sig ett par prov på vad han kan göra, som liknar det vi vill ha. Problemet vi har är förstås den låga kvantiteten, annars står de ju på rad. Samma sak med silkesprodukterna.

Jatujak (Chatuchak) market kallas också weekend market, och ett måste besök nu under vintersäsongen. Oj vad med saker man kan handla där.

Det verkar inte finnas något mellanskikt av leverantörer i Thailand. Antingen har de mycket, eller inget. Även om man erbjuder sig att betala extra för små kvantiteter är de inte intresserade (de som kan sitt jobb). För mycket jobb för alldeles för lite pengar. För det är ju som så, att för chefen så är det lika mycket jobb att tillverka 10 kepsar, som 10,000 (ja nästan i alla fall).

Småknallarna som jobbar ut från altanen är ju något man vill undvika. Det är kvalitet enbart acceptabel för den lokala marknaden, i mina ögon sett.

Man får helt enkelt ljuga och säja att det är testorders och att kunden är en hyperstor spelare i Skandinavien som vill testa nya grepp. Jag gillar inte att ljuga men det är enda chansen att få något att hända. De tror inte på dig ändå, men är för kåta på pengar för att våga nobba dig. Säjer du som det är, tror de på dig, ger dig ett leende, och NO action.

Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: