måndag, november 27, 2006

Nu är det ju snart jul gott folk!

Emily har börjat prata mycket om tomten nu. Hon gillar honom verkligen (om hon bara visste). Hon tycker så synd om mig för att han kom precis efter jag hade gått ut, förra julen ;)

Emily började berätta om allt hon ville ha. Hon vart lite orolig när jag sa att tomten nog inte förstår Thai. Allvarligt orolig. Emily är helt säker på att tomten finns, men visst, hon ser ju att han ser ut som en farang. Hon tänkte lite, och sa, - Pappa, kan inte du översätta till tomten?

Detta är julstämning för mig känner jag, när mina barn tittar på mig med DEN drömmande blicken, och pratar om tomten. Det var inte alls så förra året. Emily är ju 4 nu, och detta extra år gör stor skillnad.

Vi firar julen hemma hos John och Phueng, i vanlig ordning (4:e gången om jag inte räknat fel).

Julen får mej att tänka på lekgruppen som vi försöker starta upp. Mamma är intresserad av att hjälpa till åtminstone första gången, och John kan låna ut sitt gigantiska lekrum (bottenvåningen, med egen ingång och gräsmatta). Nu blir det av! Läs mer om detta på Thailandsforumet.

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

Annie alias UFOt sa...

Du har så rätt, det är just DEN blicken från barn som bringar julstämning!!!

Vad sött att hon bryr sig så om tomtens eventuella språkproblem ;-)

Harensjo sa...

Ajaja....missar nyheten den första December. Jag åker iväg till Chian Rai med jobbet imorgon Tisdag och kommer ej hem förrän på Söndag. Får läsa om det när jag kommer hem.

Nille sa...

Annie: Skönt med lite julstämning igen. Jag har inte varit mycket för det annars (inte sedan jag var liten).

Släktträffarna på julafton har jag alltid sett fram mot dock. Men stressen inför julen har jag aldrig vart mycketb för.

Micke: Ja, nu skall vi inte blåsa upp detta :)