fredag, november 24, 2006

Äntligen helg igen!

Det första jag skall göra när jag kommer hem är att koppla in vårt nyinförskaffade bredband. De andra datorerna skall kopplas in på nätverket, vissa via wifi och de andra via kabel. Jag skall bygga nätverk också, ja om jag får routern och bredbandet att fungera vill säja. För detta ändamål har jag köpt en egen Linksys router med inbyggt ADSL modem. ”Top of the line” och självinstallerande om man skall tro manualen. Nu skall det bli bevisat om även en dödlig kan lyckas med något av denna kaliber. ”Piece of cake” har jag hört, men aldrig trott på.

I affären hjälpte de till med att konfigurera routern det så förhoppningsvis eliminerare det ett par av de saker som annars skulle gått snett. Jag undrar hur TOT:s ledningar i huset ser ut? För av vad jag förstått är det ofta problemet för de med struliga signaler.

Sedan när jag är klar skall bli gott att korka upp en butelj gott rött vin för omväxlings skull. Det har varit lite väl mycket Singha öl på sistone.

– Ja, jag har syndat!

På Lördag förmiddag är det balettklass för Emily. Hon verkligen älskar detta och i Februari är det uppvisning igen. Medan Emily dansar tänkte jag att vi andra skulle åka och storhandla på Tesco/Lotus. Eventuellt åker vi sedan över till John och Phueng och badar på eftermiddagen och passar på att titta på deras nya lya. På Söndagen åker vi till vattenparken på Lardprao Rd., Siam Park, det vet vi säkert. Lite sunkigt men barnen älskar det.

Nästa vecka skall bli ytterligare en hälsovecka, någon som vågar hänga med?

Jag måste samla krafter till den stora dagen. Den 1 December då smäller det!

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer:

Susanne sa...

Jag förstår inte hur det har gått till det här med dina datakunskaper... Det är inte så länge sedan vi satt med hjärtat i halsgropen när du kom hem och "mixtrade" med vår dator... När du stack tillbaka till Thailand var det alltid något som inte funkade som det skulle ;.)

Kul med Emilys dans och du får väl lägga champagnen på kylning om det ska smälla rejält den 1 december!

harensjo sa...

Ajajaj....Singha mitt i veckan Nille! dar sprack den utmaningen :)
Jag ar med pa nasta utmaningen, bara det inte handlar om att springa eller nagon slags aerobics.

Nille sa...

Suss: i mina ögon känns det som jag ändrade från grön till till blå knapp, och glömde ändra tillbaks när jag drog :) Skumpan står på kylning, nu smäller det äntligen!

Micke: Du får inte vara med på denna något mer, du är ju för faan dopad :)

Jag skall ordna någon annan tävling för dig, men jag måste tänka lite, du har ju redan avböjt mina spontana förslag (aerobics var inte ett av dem).

Hjälp mig någon! Vad finns kvar?

Jens (kompis och Theas pappa) sa...

Hur gick det med ditt självinstallerande bredband? Jag har inte sett något så då kanske det inte gick så bra....

Nille sa...

Jodå, det installerade sig mer eller mindre själv. Killen i affären, hans inställninga funkade. Glömde bort lappen med lösenord men mindes det somm tur var...

Nu skall jag bygga nätverk! Jens, hjälp mig! Ring!