söndag, juni 17, 2007

Sommar, sommar, sommar…

Minns ni den gamla slagdängan?

Mmmmm…..

I like!

Ingen svensk sommar utan den.

Satt just och tittade i min kalender. OCH. Det är trevlig läsning. Kompisarna från Bangkok börjar flyga in för Sverigesemester redan nästa vecka. I sista veckan av Juli räknar jag till hela 7 kompisar med fötterna i fäderneslandet på en och samma gång. En av killar jobbar ju numer i Kina. Jag kallar han Thailandspolare ändå, eftersom det var där vi träffades. Numer var kanske ett dåligt ordval eftersom han varit i Kina i över 5 år. Inte så troligt att man får chansen att möta dem på en och samma gång med att jag träffar dem alla är nog ganska troligt. En eller ett par gånger.

Midsommarfirande verkar luta åt Rotsunda gårds eget detta år. Alltså inte Hersby som har varit familjens tradition sedan länge. Hersby är trevligt men kanske lite väl mycket folk på en och samma begränsade utrymme. Vad vill man ha på midsommar?

Midsommarstång och dans på lokal. Sill och nubbe intar man ju hemma.

Sillen och nubben finns ju på avsevärt närmre avstånd om vi firar i Rotsunda. Det är väll det avgörande antar jag…

2 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Vi har precis bestämt oss för att fira den traditionella biten av midsommar på Hersby - gångavstånd och ganska trevligt med en salig blandning av folk och filtar i gröngräset. Dessutomn brukar Hersby hembygdsgårds lilla butik vara upp där föreningen säljer stenmalt råg från Landsnora kvarn och det är skitfint att baka bröd på.
För kvällen har vi inte bestämt något än.

Nille sa...

Synd att vi hamnar i Rotsunda, för det kunde ju annars ha varit ett utmärkt ställe att slutligen träffats på, Hersby alltså.