lördag, juni 09, 2007

Stockholm Maraton 07

Loppet idag måste ha varit det varmaste i dess historia. Inte förvånad över att en herre från Zimbabwe vann. Mer förvånad över att han däckade ihop efter målgång och över att en norska vann damloppet med hur mycket krafter som helst kvar.

Året jag sprang räknas nog till ett av de kallaste. Jag frös hela vägen. Knäna däckade under helt, de var som rostiga gångjärn sista milen. Jag kunde inte lira boll ordentligt på nära 2 år minns jag. Trist, det var ju boll jag ville lira på den tiden. 1986 tror jag det var och jag var 21 år gammal.

5 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Jag jobbade på radion och sprang med maratonlöpare i korta rusningar och intervjuade - ja inte igår utan det är 10-15 år sen, och då såg det så fantastiskt ut at jag i direktsänd radio Gotland loovade att jag inom en snar framtid minsann själv skulle träna upp mig så att jag orkade delta...de blev aldrig så och idag är drömmen om ett maraton avlägsnare än någonsin och principen att en människa är född med ett visst antal andetag helt sann och att dessa andetag ska man vara djävligt rädd om och inte slösa med.
Å andra sidan har jag min trädgård som kiräver kraft och energi.

Anonym sa...

Det låter som du skyller för lite asfaltslöpträning på kallt väder :)

Själv sprang jag 1998, och hade också ont i knäna sista milen, men var helt ok några dagar efteråt.

Nille sa...

Framför allt var jag för otränad. Hade enbart ett lopp över 2 mil i kroppen. Visst har det med underlaget att göra. Men det var skitkallt, och jag frös hela loppet. Kombinationen var nog skildnanden mellan dina några dagar och mina några år :)

Anonym sa...

Nille,

Är en av dina trognaste läsare och är besviken över att inte få någon uppdatering på ditt liv regelbundet längre...

Nille sa...

Ledsen för det, skall försöka bättra mig. Livet är lite väl hektiskt för tillfället, på ALLA plan... Såpan om Nille fortsätter...

Ett bra sätt att uppmuntra mig att skriva mer och oftare är ju att ibland besöka mina annonsörer. Sällan någon gör det.