söndag, september 24, 2006

Ko Samet var lika bra som jag hade hoppats

Långhelgen på Ko Samet var över lika snabbt som den kom. Men vad skön den var. Och lugn. Det vart mycket bad i turkost vatten. 2-3 timmar per dag skulle jag tro. Barnen älskade det. Mycket tassande vart det också på ljummen vit pudersand. Måltiderna intogs på bord som mer eller mindre stod nere i vattnet, i soluppgång som solnedgång. Mysigt. Trevligt sällskap i Jens och Elin och lilla Thea bidrog förstås.

Natten mot Söndagen kanske var ett undantag för då hade en grupp Bangkokianer bestämt sig för att sjunga karaoke på stranden HELA NATTEN (utan musik). Frugan sa att de var kändisar. En sak var säker, de var inte sångare, för vad jag hörde den natten var något av det sämsta jag hört i hela mitt liv. Jag hade nästan inte gjort det sämre själv. När de slitna satt på stranden och svamlade medan vi intog vår frukost tidigt på söndagsmorgonen såg de ut att ha fått sitt straff. Jag var inte avundsjuk på dem.

Självklart glömde jag bort att följa min nygjorda checklista. Vi glömde kamerorna samt barnens leksaker. Myggnäten kunde vi inte spänna upp för det fanns ingen krok att hänga dem på. Och, hade det funnits en krok på rätt plats så satt nog fläkten i vägen. En Thaivariant hade varit bättre eftersom man spänner upp dem mot 4 hörn i rummet. Klantigt av mig. 12 år i Thailand och 25 resor till Ko Samet och så missar jag så trivialt.

Mamma kom ner från Pattaya på Fredagseftermiddagen, och stannade över natten. Barnen väntade henne redan från tidig morgon. När hon sedan dök upp vid 3 tiden vart hon varmt välkomnad. Det gav nog mersmak.

I övrigt såg jag mina första live-militärer först när jag åkte ut ur Bangkok på väg mot Samet, 2 dagar efter kuppen. Nästa gång jag skulle stöta på dem var på samma plats på vägen hem. På ön pratades det inte mycket om militärkuppen alls. Jag hörde några utlänningar diskutera det en gång, det var allt. Vi glömde själva bort att prata om den till och med. Vad fanns att säja?

Det är så lugnt. Det ligger en råtta begraven någonstans.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Vad härligt, välkommen hem igen då! Koh Samet låter som det fortfarande är fint. Jag har inte varit där sen 1994.
Då som sluskig backpacker i 20 bahts hydda. Men har goda minnen därifrån. Du gör mig definitivt sugen på att återvända.

Nille sa...

Tack för det!

Jag gillade det nästan bättre på den tiden. Samet har blivit lite väl exploaterat för min smak. Men reser man med småbarn så... kanske man skall ha det lite bekvämt.

20 bahts hyddorna finns bara kvar i våra minnen. Jag skulle bli förvånad om det fans NÅGOT under 500 baht numer.

Jag håller på att pejla lite andra öar i vår närhet.

Nille sa...

Man blir ju också lite bekvämare med åren. Det var definitivt inte sista gången jag var där. Samet är betydligt mer min stil än Samui och Phuket, om man nu vill ha vatten och stränder.

Vi åker till Ko Chang om 1 månad och där har jag inte vart på 5 år, så det skall bli intressant.

Unknown sa...

Finns en ö som heter Koh Khaam utanför Rayong,Ban Chang som jag tycker mycket om.

Nille sa...

Det är faktiskt den ön som jag haft i tankarna. Jag har inte vågat åka eftersom jag känt mig osäker på boendet där. Hittade dåligt med bilder och information på nätet, och reser man med barn....

Vad kan du rekomendera?