onsdag, september 20, 2006

Ska vi gömma oss på Ko Samet kanske?

Trots militärkuppen planerar vi att resa till Ko Samet i morgon bitti. Det känns som rätt plats att trycka lite på. Jensa ringde precis från Kanchanaburi, och berättade att de är på väg tillbaks till Bangkok. De var lite oroliga förstås, med all rätt. De reser ju med lilla Thea dryga 2 år. Efter omständigheterna var de mycket lugna. Detta blir en semester att minnas kan jag tro..

Om ”shit hits the fan” finns det regeringstrogna soldater som i skrivandes stund planerar ett motangrepp. Kanske vi åker till mamma i Pattaya efter Ko Samet, hon har ju gott om utrymme och ADSL. Hon lär ju förstå allvaret och släppa in oss, får vi hoppas.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fattar inte att ni vågar åka nånstans! Men det är klart att ni vet hur det är, ni som är där. När man sitter här hemma kan man bara förlita sig på tidningarna och jag tycker att Aftonbladet och Expressen vinklar olika...
Hoppas det går bra för er iallafall!

Nille sa...

Tack för din omtanke. Desto längre dagen lider desto lugnare känns det.

jag tror vi sätt det värsta coh att mina värsta farhågor inte besannades

Anonym sa...

"Motangrepp" och "Blodbad" som det står om på Expressen är bara fantasier från en tragisk skvallerjournalist (Mikael Töpfer). Thaiarna man möter på gatan är långt ifrån oroliga eller rädda, de är tvärtom glada och förhoppningsfulla inför framtiden..

Anonym sa...

Självklart ska ni åka till Samed. Hoppas ni får det otroligt skönt och att det inte kommer för mycket regn. Lite avundsjuk....

Anonym sa...

Hade jag haft semesterplaner hade jag fullföljt dem.
Som Mofok säger, här i verklighetens Bangkok är det ju snarare lättnad och glädje, inte oro och förtvivlan, som råder.

Nille sa...

Niklas: Jag ringer när jag sitter med en kall i solnedgången.

Johan: Jag håller med. Det känns inte så himla fel längre. Allvarligt, det kanske var ända sättet att få bukt med skräpet..

De kommer tillbaka, med andra namn, är jag säker på ;(